Novi album Slobodana Trkulje – „Kraljevstvo Balkanopolis“


Slobodan Trkulja - Kraljevstvo BalkanopolisNovi album Slobodana Trkulje „Kraljevstvo Balkanopolis“ iliti „Kingdom of Balkanopolis“ je remek delo moderne srpske tradicije, gde se boja Trkuljinog izuzetnog glasa, srpskih gajdi, frule, kavala i vizantijskog pojanja sreće sa simfonijskim i rok zvukom britanske muzičke scene.

„Kraljevstvo Balkanopolis“ sniman je u četiri zemlje na dva kontinenta i predstavlja Srbiju na potpuno nov način. Album je produciran u Real World Studios Pitera Gebrijela u Engleskoj. Na albumu su radili vrhunski engleski/američki producenti, dobitnici prestižnih Gremi nagrada (Ričard Evans (Richard Evans), Tčad Blejk (Tchad Blake), Adam Ajan (Adam Ayan)). Pored Trkulje i srpskih muzičara učestvuju i poznati britanski muzičari Dejvid Rods (David Rhodes), Džon Giblin (John Giblin), Toni Levin (Tony Levin) poznati po saradnji sa svetskim zvezdama kao što su Pol Mekartni (Paul McCartney), Džon Lenon (John Lennon), Eni Lenoks (Annie Lenox), Piter Gebrijel (Peter Gabriel), Fil Kolins (Phil Collins), Simple Minds.

Za orkestarske deonice je bio zadužen Metropole Orchestra iz Holandije, dobitnik Gremi nagrade, koji je sarađivao i sa umetnicima kao što su Andrea Bočeli (Andrea Bocceli), Frenk Sinatra/ (Frank Sinatra), Areta Frenklin (Aretha Franklin) i dr.

Specijalni gosti na albumu su vizantijski pojci/monasi manastira Kovilj što predstavlja izvestan presedan. Ričard Evans (Richard Evans), britanski producent, bio je oduševljen izuzetnom akustikom crkve koviljskog manastira i u njoj je snimio Trkuljin vokal i sve druge vokale na albumu.

Postprodukcija albuma je radjena u Gateway Mastering Studios u Americi, mestu gde i sve svetske zvezde kao Beyonce, Jon Bon Jovi, Rolling Stones i Coldplay masteruju svoje albume.

Muzika sa albuma „Kraljevstvo Balkanopolis“ će biti korišćena kao osnova za veliki šou koji Trkulja priprema u saradnji sa svetskim televizijskim magnatom, vlasnikom firme Alfacam. Alfacam je snimao i prenosio O.I. u Pekingu, Londonu, inoguraciju Putina i Medvedeva, koncerte Rolling Stones, Robbie Williams itd.

Trkuljin spektakularni šou će imati premijeru u okviru kandidature Novog Sada za Evropsku Prestonicu Kulture 2020. i biti emitovan u preko 40 zemalja širom sveta.

(Visited 71 times, 1 visits today)