Novi album Skunk Anansie


Skunk Anansie - Black TrafficAlternativni britanski sastav Skunk Anansie objaviće novi album ove jeseni. Bend je na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku potvrdio da će se peti studijski album naći u prodaji 17. septembra i da će nositi naziv „Black Traffic“.

Od 1994. godine, kada su formirani izdali su 15-ak singlova i 4 albuma i svaki od njih bio je na top 10 britanske bilbordove liste najpopularnijih i najprodavanijih albuma svih vremena. Već 1995. godine dobijaju nagradu za najbolji britanski sastav prestižnog muzičkog magazina Kerrang, a 1997. dobijaju MTV European Music Award za najbolji bend i najbolji „live“ sastav.

1998. potpisali su ugovor sa Virgin-om i sledeće godine izdaju svoj treći album „Post Orgasmic Chill“. 2001. godine bend se raspao da bi se ponovo okupili 2009. godine kad su izdali album „Smashes and Trashes“.

Povodom izlaska novog albuma, pevačica Skin je izjavila: „Želimo da kontrolišemo sopstvenu sudbinu. Svi ovi trgovci u muzičkoj industriji mogu da kukaju, ali meni se čini da dolazi pozitivna promena i šansa da sami omislimo na koji način ćemo da funkcionišemo i da imamo kontrolu nad svojim pesmama.“

Numera „Sad Sad Sad“ prvi je singl sa predstojećeg albuma.

Domaći fanovi pamte fantastičan koncert koji je Skunk Anasie održao u bašti beogradskog SKC-a u junu 2010. godine. Bend je boravak u Beogradu iskoristio i za snimanje spota za pesmu „My Ugly Boy“, čija je glavna zvezda bio glumac Bojan Dimitrijević.

(Visited 16 times, 1 visits today)