Novi album Hornsman Coyote & Soulcraft – „Safe Planet“


Hornsman Coyote & Soulcraft - Safe PlanetHornsman Coyote & Soulcraft imaju novi album Safe Planet, objavljen kao zajedničko izdanje beogradske nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records i zagrebačke nezavisne etikete PDV.Hornsman Coyote & Soulcraft su jedan od najboljih „roots“ rege bendova u regionu koji svoju autentičnost baziraju na duvačkim linijama trombona. Frontmen Nemanja Kojić alias Hornsman Coyote je na našim prostorima poznat kao gitarista i vokal grupe Eyesburn, dok je na svetskoj rege sceni ostavio trag kao aranžer duvačkih sekcija na poslednjem albumu rege velikana Li Skreč Perija (Lee Scratch Perry) i saradnik važnih rege autora kao što su Maks Romeo (Max Romeo), Jah Mason ili Lutan Fajah (Lutan Fyah).

Safe Planet je kolekcija od deset zadivljujućih rege gruvova koji istovremeno pokazuju saobraznost sa najboljim ostvarenjima „roots“ rege tradicije i unose veoma sveže i zanimljive producentske i izvođačke inovacije koje će ovo izdanje učiniti zanimljivim i važnim najprobirljivijim ljubiteljima rege muzike na planeti.

Pesma Rise“ je sledeći singl koji promoviše Safe Planet, a u toku je rad na spotu u režiji Marine Uzelac koji će biti premijerno prikazan u aprilu.

Hornsman Coyote & Soulcraft planiraju festivalsku turneju u Nemačkoj, Holandiji i Mađarskoj, a očekuju se i nastupi u regionu. Datumi će biti naknadno objavljeni.

Album je dostupan na 12-inčnom vinilu, CD-u i u digitalnom izdanju zajedničkim izdavačkim poduhvatom beogradske izdavačke kuće Ammonite Records i zagrebačke etikete PDV od juče, 21. marta 2016. godine.

(Visited 650 times, 1 visits today)