Novi album Heaven Rain-a u prodaji


heaven_rain_promo_01Novi album banjalučkog progressive power metal benda Heaven Rain, „Second Sun“, od 01.06. je zvanično u prodaji.

Krajem prošle godine najavili smo novi album, i nakon 6 meseci konačno se našao u prodaji. Na albumu se nalazi 10 autorskih pesama i jedna bonus obrada pesme „Vejte snegovi“ grupe Zana. Snimljen je u studiju „Chainroom“ u Senti tokom oktobra/decembra 2011. godine. Produkciju, miks i mastering potpisuje Marjan Mijić.

Klavijaturista Heaven Raina Goran Baštinac naglasio je da novi album zvuči mnogo bolje od debi ostvarenja „Far and Forever“.
„Pesme su zrelije. Istovremeno melodične i čvrste. Zadržali smo prepoznatljiv zvuk kakav smo imali na debiju, s tim što sve to sada deluje mnogo kompaktnije i ubedljivije, i sa sviračke i sa produkcijske strane. Tu su čvrsti gitarski rifovi, virtuozna svirka, balade… Rekao bih, sve što bi trebalo da sadrži jedan moderan progressive/power metal album“ rekao je Baštinac.
„Nadamo se da će vam se album svideti onoliko koliko se sviđa nama. Sad su na redu pripreme za koncertnu promociju materijala, a obećavamo da ćemo svirati gde god se za to ukaže prilika. Vidimo se na koncertima.“ saopštili su iz benda.

U proteklih mesec dana, album je dospeo na adrese brojnih specijalizovanih portala, sajtova i magazina, te naišao na veoma dobre reakcije recenzenata. Neki od njih su RockUnitedRewievs, Dangerdog Music Reviews, Stormbringer, Ravenheart Music ili Metal Sound. Takođe, veoma bitna stavka za Heaven Rain je i distributerska aktivnost Music Buy Maila, pa se album našao u katalozima raznoraznih online shopova i trgovina svih vrsta, te izdavačkih kuća, među kojima su i veliki Nuclear Blast i Frontiers Records.

Heaven Rain je osnovan u Banjaluci 2006. godine. Grupa iza sebe ima jedan album, „Far and Forever“, koji je 2008. godine objavljen za holandsku izdavačku kuću Moonwolf Records, i mini izdanje „Evolution“ iz 2010. godine. U postavi su pevačica Miona Graorac, klavijaturista Goran Baštinac, gitarista Igor Dragelj, basista Bojan Jokšić i bubnjar Nebojša Lakić.

(Visited 22 times, 1 visits today)