Novi album grupe Pink Floyd u oktobru


Pink FloydNajzad, posle dve decenije pauze i albuma The Division Bell, Pink Floyd će nas u oktobru ove godine počastiti novim pesmama.

Izlazak novog abuma pod nazivom The Endless River prva je najavila Poli Samson (Polly Samson), supruga Dejvida Gilmora (David Gilmour) na njenom Tviteru, dok se bend i dalje nije zvanično oglasio. Ovu vest potvrdila je i pevačica Durga Mekbrum (Durga McBroom), koja je pevala prateće vokale u legendarnom bendu. Snimanje novog albuma započeto je još za života Ričarda Rajta (Richard Wright), tako da će se delo slavnog klavijaturiste, posthumno naći na nekoliko pesama, uprkos odluci da se nakon njegove smrti bend više neće okupljati.

Ostaje nejasno da li će na novom albumu ponovo učestvovati Rodžer Voters (Roger Waters) s obzirom da je napustio bend pre 30 godina, da bi se posvetio solo karijeri.

Uoči obeležavanja izlaska The Division Bell iz daleke 1994. godine, Pink Flojd izdao je ekskluzivni „box set” u ograničenom broju za najvernije fanove, kao i duplo vinil izdanje koje se može kupiti preko Amazona.

(Visited 146 times, 1 visits today)