Novi album benda Pasi „Reci mi da li te boli“ konačno vani!!!


PasiRiječka punk-rock skupina Pasi mogla bi se bez lažne skromnosti svrstati u obvezatnu lektiru svih ljubitelja brze i melodične glazbe, no brzina i žestina njihovih nastupa samo je jedna od karika koja ih definira.

Pasi postoje već 15 godina i gdjegod se pojave stječu nove poklonike, unatoč vlastitom izboru nesudjelovanja u nikakvim glazbenim i ideološkim organizacijama te mas-medijima. Upravo ta beskompromisnost i sloboda da kažu „ne“ čini ih unikatnima: nemaju niti jedno službeno izdanje, niti jedan službeni videospot. Sve albume do sada su radili u suradnji sa prijatejima ili sami.

Za sredstvo komunikacije sa fanovima koriste samo vlastite internet stranice. Ipak, iza sebe imaju hordu vjernih fanova te pregršt odsviranih koncerata i festivala među kojima su i nastupi sa NOFX, Bad religion, Hanson brothers i Nomeansno. Jedina stvar do koje Pasi drže su kritički političko-sociološki tekstovi i pripadajuća ideološka matrica te konstantno koncertiranje uzduž Hrvatske i ostalih zemalja ex-Yu.

Ova 2011. godina je za Pase donijela pregršt novosti . Nedavno su sami snimili i producirali posljednji album „Reci mi da li te boli“ koji se od 24.10. može besplatno skinut na službenoj obnovljenoj stranici benda http://bend98.com/wp/. Na albumu se nalazi 11 novih traka od kojih su dvije obrade legendarnog zagrebačkog benda „Mikrofonija“ snimljene u čast i sjećanje na prerano preminulog frontmena Antuna Krajinovića. Albumu se neće izdavati u fizičkom izdanju jedino će tri pjesme sa njega izaći kao d.i.y „EP“ pod Fat Brekom i moći će se nabaviti isključivo na koncertima.

Za budučnost bend planira odsvirati što je više moguće koncerata.

Pasi - Reci mi da li te boli

(Visited 61 times, 1 visits today)