Novi album benda Line Out


Line Out - CynicismLine Out, poznati Somborski bend izdao je svoj drugi album pod imenom „Cynicism“ za Studentski kulturni centar iz Novog Sada.

Na ovom veoma zanimljivom i pre svega vrlo produkcijski kvalitetnom albumu, nalazi se deset studijskih pesama i dva remiksa. Produkcija za pesmu „Robot“ prepuštena je hrvatskom producentu i muzičaru Egoless-u iz sastava Stillnes, a drugi remiks Aleksandru Buzadžiću za pesmu „Utopija“.

Album je snimljen na dve lokacije, u Beogradu i Somboru. Bubanj i bas su snimljeni u pinkovom studiju na 24-oro kanalne trake, a gitare i vokali snimljeni su u prostoru benda Fabrique.

Aleksandar Buzadžić, producent ovog albuma je primenu ove tehnologije obrazložio: „muzika je sonično doživela svoj peak tokom osamdesetih i devedesetih, jer je između ostalog tada bila dominantna analogna tehnologija u studiju, vrhunske konzole i najbolji magnetofoni. Tek danas su digitalni uređaji ‘na visini zadatka’ i naravno kao sve drugo digitalno, strašno su čisti i realni, i ‘bez karaktera’. Dok analogni zapis daje neku nazovimo je ‘dušu i toplinu’. S obzirom da je bend prilično uvežban, odlučio sam se za tu metodologiju rada, jer sonični pečat u celoj priči je sjajan.“ Snimanje je rađeno na vrhunskoj SSL konzoli i A827 magnetofonu, a Line Out je prvi bend koji je nešto snimio na ovom komadu.

Privilegiju da prvi čuju nove pesme imali su somborci na promociji albuma u decembru 2011. godine. Line Out za sada možete poslušati na kocertnim promocijama 30. marta u klubu „Fest“ (Zemun) i 31 .marta u Bigz-u (Bgd).

Toplo vam preporučujemo da posetite neki od ovih klubova jer Line Out će vas sigurno kupiti svojom posebnošću i sjajnim zvukom.

(Visited 54 times, 1 visits today)