Novi album benda Foo Fighters pod nazivom Sonic Highways, 10. novembra


Foo Fighters - Sonic HighwaysFoo Fighters su obećali veliku najavu i konačno su je saopštili – bend je izneo detalje njihovog predstojećeg osmog studijskog albuma: Naziv će biti Sonic Highways, sadržaće osam numera i biće objavljen 10. novembra od strane Roswell Records-a. Pogledajte u daljem tekstu spisak pesama i kratak, simpatičan trejler koji opisuje deo nove pesme.

Ranije poručivanje je moguće obaviti preko sajta benda. Ograničena serija vinilnog pakovanja uključuje devet različitih ilustracija albuma, uključujući osam tematskih varijanti u raznim gradovima gde je album snimljen.

Kako je prethodno najavljeno, bend je snimao LP u osam studija širom zemlje, što je frontmen Dejv Grol (Dave Grohl) zabeležio za HBO mini-seriju pod istim nazivom. Među gradovima su: Ostin, Čikago, Los Anđeles, Nešvil, Nju Orleans, Njujork, Sijetl i Vašingon.

U intervjuu za The Hollywood Reporter, Grol je rekao da je ovaj jedinstveni način zapisa doveo do najdužeg snimanja do sada, pa je “morao da ima filmski pristup”..

Opisujući zvuk sa novog albuma, Grol je rekao “prepoznaćete Foo Fighters u pesmama, ali ćemo vas takođe i iznenaditi. Radimo neke stvari koje nismo nikada ranije”.

Studijsko snimanje po čitavoj zemlji ipak nije promenilo metod snimanja koji Grol preferira. Slično kao Wasting Light iz 2011. godine, novi LP je snimljen analogno uz pomoć dve 24-kanalne „tape“ mašine. “Neka mesta gde smo snimali su kuće, a neka bine, neka su stare sobe, pa smo morali da napravimo studio na ovim lokacijama. To je lako uraditi kada samo otvorite laptop. Nije lako kada prevlačite dve mašine od preko 350 kilograma (800-pound) širom zemlje, ali smo to radili gdegod smo išli.”

Do sada, Foo Fighters su potvrdili nekoliko nastupa uz album, uključujući veliki koncert u Velikoj Britaniji, u Queen Elizabeth Olympic Park-u u septembru, glavni nastup na Life is Beautiful festivalu u Las Vegasu u oktobru i prvi nastup ovog benda u Južnoj Africi, koji je zakazan za decembar.

Lista pesama sa albuma Sonic Highways:

  • 01. Something From Nothing
  • 02. The Feast and The Famine
  • 03. Congregation
  • 04. What Did I Do?/God As My Witness
  • 05. Outside
  • 06. In The Clear
  • 07. Subterranean
  • 08. I Am A River

(Visited 82 times, 1 visits today)