Novi album benda Faith No More u prodaji sledeće godine


Faith No MoreFaith No More će objaviti svoj prvi album 2015., nakon 18 godina, potvrdio je basista Bili Gould (Billy Gould).

Nezavisno izdanje će u novembru biti najavljeno singlom sa ograničenom edicijom, pod nazivom „Motherfucker“, kao deo Record Store Day-a u okviru Black Friday događaja.

Poslednje studijsko izdanje Majka Patona (Mike Patton) i ekipe bilo je album Album Of The Year iz 1997. godine, nakon kojeg je naredne godine došlo do razdvajanja. Ponovo su se okupili 2009. godine, ali su bili oprezni kada su u pitanja šanse za snimanje novog materijala.

Gould je za magazin Rolling Stone izjavio: „Radili smo na ovoj ideji skoro godinu i po dana. Mislim da ono što sada radimo odražava gde smo otišli od našeg zadnjeg snimanja.“

„Ima delova koji su veoma moćni, a i delova sa mnogo prostora. Sve što radimo sa našom hemijom, način na koji sviramo – uvek će da zvuči kao mi. To nam se dopada. Srećom, ne zvučimo kao gomila 50-godišnjih staraca. Što i jesmo!“

Veruje da će bend, sa gitaristom Džonom Hadsonom (Jon Hudson) umesto gitariste iz originalne postavke Džimom Martinom (Jim Martin), zvučati bolje nego ikada.

„Bila je to velika stvar – pesme oko kojih smo se jako mučili dok smo ih pisali, postale su veoma lagane“, rekao je.

Raduje ga što će ovaj još uvek neimenovan album izdati posredstvom svoje firme, Reclamation Records, nastalu nakon što su rekli svom bivšem izdavaču da smatraju da je prethodni ugovor istekao, na šta se druga strana složila.

„Postoji nešto zaista oslobađajuće u saznanju da možete sami donositi sopstvene odluke“, izjavio je Gould. „Sada ne mogu ni da zamislim da radim drugačije. Veoma je moćno reći, ‘To je naše vreme i mi ga organizujemo kako želimo. Nema budžeta, nema vremenskih ograničenja. Samo mora da bude dobro.’ Zadovoljstvo je raditi na taj način.“

(Visited 72 times, 1 visits today)