Nove vesti o albumu grupe Pink Floyd i zvanična potvrda


Pink FloydPutem zvaničnog saopštenja je potvrđeno da grupa Pink Floyd objavljuje u oktobru album The Endless River. Tokom The Divison Bell turneje,bend je svoje nastupe otvarao nepoznatim instrumentalnim izvođenjem. Pretpostavlja se da bi baš ti duži uvodi mogli biti deo novog albuma.

„Pink Floyd can confirm that they are releasing a new album, The Endless River, in October 2014. It is an album of mainly ambient and instrumental music based on the 1993/4 Division Bell sessions which feature David Gilmour, Nick Mason and Richard Wright. The album is produced by David Gilmour with Phil Manzanera, Youth and recording engineer Andy Jackson. Work is still in progress, but more details to come at the end of the summer“, navodi se u saopštenju.

Dejvid Gilmora (David Gilmour), Nik Mejson (Nick Mason) i Ričard Rajt (Richard Wright) izvodili su ambijentalne pesme koje nisu imale tekst. Bubnjar Mejson u svojim memoarima Inside out, objavljenim pre 10 godina, pisao je o tome kako je postojala ideja da se na osnovu ovog materijala izda novi album.

Tonac Pink Flojda, Endi Džekson (Andy Jackson) rekao je kako je The Endless River zasnovan na albumu The Division Bell, sa novim izmenama koje su urađene u proteklih godinu dana. Naziv The Endless River preuzet je iz teksta pesme „High Hopes“ sa The Division Bell albuma i nagoveštava da se priča poznatog benda nastavlja.

Petnaesti studijski album benda donosi uglavnom instrumentale nastale u periodu 1993/94. kada je sniman album The Division Bell. David Gilmor i Nik Mejson našli su se prošle godine i počeli dovršavati snimke napravljene pre dva decenije među kojima su i poslednje koje je za života napravio pokojni Ričard Rajt.

Produkciju albuma potpisuju Gilmor, Fil Manzanera (Phil Manzanera), Jut (Youth) i Endi Džekson (Andy Jackson).

Rodžer Voters (Roger Waters) nije deo ovog projekta. Što se tiče turneje i da li će do nje doći, ostaje samo da budemo u toku kao što je izjavila nekadašnji prateći vokal benda Durga Mekbrum Hadson (Durga McBroom-Hudson).

Podsetimo da je izlazak novog albuma prvo najavila Poli Samson (Polly Samson), supruga Dejvida Gilmora (David Gilmour) i na taj način pokrenula lavinu komentara poštovalaca ovog benda koji sada sa nestrpljenjem čekaju oktobar i nove pesme.

(Visited 160 times, 1 visits today)