Nove pesme benda Uvertira


Uvertira - Od brodova do olupinaMladi novosadski bend Uvertira izdao je demo izdanje sa 5 pesama. Ovo izdanje nosi naziv „Od brodova do olupina“, a snimano je u studijima Radio Novog Sada. U nastavku teksta pročitajte nešto više o Uvertiri i pogledajte gde možete preslušati nove pesme ovog mladog benda.

“Ove pesme smo pisali poslednje tri godine, smrzavajući se na autobuskim stanicama, čekajući poslednju vožnju, po klupama parkova, po stanovima prijatelja, čučeći u hodniku pišući na poleđini crteža, u periodu od kraja jula do sredine marta u podrumu u Radničkoj ulici”, navodi se u saopštenju benda.

Muziku i tekst potpisuje kompletan bend, a objavljen je 29. decembra 2012. godine.

Uvertira je mladi uspešni novosadski bend koji može da se pohvali nastupima sa muzičkim imenima kao što su: Status Quo, Negativ, Lude Krawe, S.A.R.S. … Ovaj bend svira uglavnom rok, postoje od 2007. godine, a članovi ovog muzičkog sastava su: Petar, Igor, Filip i Luka. Momci kažu da pokušavaju da stvore nešto što ne mari za granice i ostale nebitne razlike koje čine razdaljinu između ljudi. Pravimo muziku koja nije ograničena na žanr ili stil, već koja kao jedine trajne osobine ima strast i ljubav prema stvaranju kao takvom. Uvertira pripisuje ogromnu važnost nastupima uživo kao najiskrenijem načinu komunikacije kroz muziku i veruje da je ono što se stvori između pojedinaca različitih interesa i nastojanja, spojenih istom ljubavlju prema muzici, neprocenjivo i vredno čuvanja.

 

(Visited 83 times, 1 visits today)