Nova imena trećeg Long Night-a: Čovek bez sluha (ČBS), Dječaci i Grate


Long Night Festival 3Kao što smo već najavili, treći Long Night festival u organizaciji koncertne agencije Long Play, biće održan 30. marta u tri dvorane Doma omladine Beograda, uz nastupe 15-ak domaćih, regionalnih i stranih izvođača.

Nova imena trećeg Long Night-a su Pozdrav Azri, koji predvode nekadašnji bubnjar legendarnog zagrebačkog benda Boris Lajner i basista Mišo Hrnjak, kragujevački pankeri Čovek bez sluha (ČBS), splitski reperi Dječaci i novosadski rokeri Grate.

Već idućeg ponedeljka biće poznato koji je to “domaći bend na čiji se povratak čeka već dugi niz godina”, a okupiće se za svirku na Long Nightu.

Ritam sekcija Lajner-Hrnjak, koja je blistala na Azrinim albumima “Azra” (1980), “Sunčana strana ulice” (1981), “Filigranski pločnici” (1982) i na spektakularnom živom “Ravno do dna” (1982), nastupiće kao Pozdrav Azri na Long Nightu uz pomoć gitariste Miljana Bakića i pevača Domagoja Vorbergera, iz zagrebačkog sastava Corto, sa kojim smo prošle godine radili zanimljiv intervju koji možete pročitati na sledećem linku.

ČBS, koji poslednjih meseci kao retko koji bend krstare regionom svirajući na desetine koncerata u korist aktuelnog CD albuma “Događaj dana”, dolaze na Long Night 3, prema rečima frontmena Mikija Radojevića, da dokažu da su bend “kome je mesto među najboljima”.

“Long Night je sjajno osmišljen festival, pre svega jer izborom učesnika uspeva da pomiri različite muzičke pravce pri tom ne istupajući iz andergraund okvira. Smatramo da je to jako bitan događaj za celokupnu regionalnu scenu, jer okuplja veliki broj posetilaca čime se u velikoj meri demantuje uvreženo mišljenje da je rokenrol na ovim prostorima pukao”, ističe Radojević.

Splitski Dječaci, poznati po hitovima “Dalmacija”, “Lovrinac” i “Narodna”, kažu da pred dolazak na Long Night 3 uvežbavaju sa pratećim bendom “neke nove cake i cakice, kako bi bili još bolji uživo”.

“Svi koji su čuli naša dva albuma znaju što mogu očekivati od nas, a pogotovo oni koji su bili na našem posljednjem koncertu u Beogradu (prošlog juna u DOB-u), koji je bio dosta dobro posjećen. Publika je fino reagirala i priuštila nam da se osjećamo jako ugodno i prihvaćeno. Barem na onom dijelu koncerta kojeg se sjećam, dok sam još bio polutrijezan”, otkriva Ivo Sivo.

Članovi benda Grate na Long Night predstaviće pesme sa novog albuma “Volim da hodam”, čiji se izlazak očekuje ovog proleća, a najavili su ga spotovi “Lepljiv mrak”, “Paranoja” i “Revolucija”, gde gostuje Golub iz kultnih Goblina.

“Grate će na Long Night-u predstaviti svoje nove pesme sa albuma koji će nadam se do tada biti izdat. Studiozno i previše dugo radili smo na albumu, i sve što želimo sada je da ga predstavimo publici. Publika može da očekuje iskrenost, rok muziku kako je mi vidimo, to je ono što znamo da radimo najbolje…”, kaže gitarista benda Dragan Alimpijević-Pik.

Da vas podsetimo, ulaznice za Long Night 3 u prodaji su na blagajni Doma omladine Beograda i preko mreže Eventim po ceni od 1.300 dinara, ali samo do 14. februara od kada će koštati 1.500.

(Visited 117 times, 1 visits today)