Nova imena potvrđena – Metalfest Open Air 2012 Croatia


MoonspellDva nova benda na spisku izvođača na Metalfest Open Air 2012 Croatia su Portugalci Moonspell i Grci Septicflesh.

Moonspell je ne samo najveći portugalski metal bend, već jedan od najvažnijih muzičkih ‘izvoznih’ proizvoda Portugalije. Od 1989. godine kada je osnovan pod imenom Morbid God, koje se 1992. promenilo u današnje, pa do sada, Moonspell spada među najznačajnije svetske metal bendove.

Spada u kategoriju retkih bendova kojima je svaki album drugačiji. Bilo da se radi o gothic, doom, heavy, death, folk metalu, Moonspell se u svemu dobro snalazi, a mračna atmosfera koja vlada u njihovim pesmama ima posebnu dimenziju.

U pripremi je novi, deveti album, koji će izaći za Napalm Records u aprilu. Zvaće se “Alpha Noir”, a u posebnoj će ediciji izaći još jedan, ‘brat blizanac’, “Ómega White”, sniman u isto vreme.

{youtube}kn8BAYMv8hw{/youtube}

Septicflesh

Uz Rotting Christ, Septicflesh je sigurno najpoznatiji i najznačajniji grčki bend extremnog metal usmerenja. Isto što važi i za Moonspell, može se reći i za Septicflesh – bez ograničenja i kompromisa u muzici.

Septic Flesh je osnovan 1990. u Atini, 1991. godine objavljuje EP “Temple of the Lost Race”, prvi album “Mystic Places of Dawn” 1994, a drugi “Esoptron” 1995. godine. Izdali su i albume “The Ophidian Wheel” (1997) i “A Fallen Temple” (1998), na kojem je pevala i Natalie Rassoulis. “Revolution DNA” izašao je 1999., a “Sumerian Daemons” (2003) rađen je pod velikim pritiskom, unutarnjim neslaganjima, što je dovelo i do raspada Septic Flesha.

Bend se ponovno okuplja u februaru 2007., a razlika je u tome da su tada dve reči imena spojene, pa Septic Flesh postaje – Septicflesh.

Novi album, “Communion”, koji je izašao 2008. vratio je bend na početak miksom death, black i gothic metala. Aktualni “The Great Mass” otišao je nekoliko koraka dalje, miksan s legendarnim Peterom Tägtgrenom, je a sniman sa Prague Philharmonic Orchestrom, mezzosopranistkinjom Androniki Skoulaom i sopranistkinjom Ilianom Tsakiraki.

{youtube}jNuiXqGivpU{/youtube}

(Visited 81 times, 1 visits today)