Norman Biker bend hedlajner internacionalnog džez festivala „JazzIbar“ u Kraljevu


Bryan AdamsU sklopu drugog dela svoje evropske turneje na kojoj promovišu novi album pod nazivom Between The Lines, Norman Biker bend (Norman Beaker Band) održaće tri koncerta u regionu, između ostalih kao hedlajneri internacionalnog džez festivala „JazzIbar“ u Kraljevu, 12. jula gde će nastupiti kao bluz kvartet.

Norman Biker bend sastavljen je od veoma cenjenih britanskih muzičara koji su svoj doprinos kompletnoj rokenrol sceni dali koncertnim sviranjem, ili studijskim radom za britanske i svetske velikane – Bi Bi King (BB King), Badi Gaj (Buddy Guy), Džek Brus (Jack Bruce), Aleksis Korner (Alexis Korner), Kris Farlou (Chris Farlowe), Leri Garner (Larry Garner), Grejem Bond (Graham Bond), Čak Beri (Chuck Berry), Robert Plant, Džimi Pejdž (Jimmy Page), Van Morison (Van Morrison), Lovel Fulson (Lowell Fulson), Piter Grin (Peter Green), Luizijana Red (Louisiana Red), Fenton Robinson i mnogi drugi.

Norman Biker (Norman Beaker) je predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije, veoma cenjen gitarista, pevač, tekstopisac i producent. Dovoljno je pomenuti da je čuveni Bi Bi King za njega rekao: „Norman je kao beli Fredi King!“ Zajedno s Vanom Morisonom tri puta zaredom napunio je Rojal Albert Hol.

Džon Prajs (John Price) je jedan od zauzetijih basista u Britaniji. Snimao je i svirao s muzičarima kao što su: Van Morison, Erik Bardon, Toni Ešton, Kris Farlou, Toni Mekfi, Herbi Goins, Mik Abrahams,… Član je Biker Band-a preko dvadeset godina.

Stiv Gibson (Steve Gibson), živa ritam mašina, u svojoj ranoj karijeri nastupao je s čuvenim bendom Buzzcocks. Takođe veoma cenjen i tražen od drugih bendova, bilo kao studijski ili koncertni bubnjar.

Toni Keli (Tony Kelly) je jedan od cenjenijih saksofonista u Velikoj Britaniji koji je svirao i učestvovao na studijskim snimanjima sa vodećim bluz i soul muzičarima između ostalih sa bednovima poput Four Tops i Martha and the Vandellas.

Norman Biker kvartet na ovogodišnjoj turneji promoviše novi album pod nazivom Between The Lines (2013) na kome se zajedno s kolegom iz benda, Džonom Prajsom, potpisuju kao autori i producenti albuma.

Nastupi benda su mešavina svih žanrova bluza, s puno energije i dosta humora. Svojim iskrenim, profesionalnim pristupom, Norman Biker bend osvojio je Evropu gde nastupa tokom cele godine (više od 180 dana su na turnejama).

Mini turneja:

  • 11.07. Zeleno Zvono, Zrenjanin (podrška: Fingerband, Bečej)
  • 12.07. Internacionalni džez festival „JazzIbar“, Kraljevo
  • 13.07. Buffet Bunker, Pazin

(Visited 71 times, 1 visits today)