Norman Beaker objavio novu ploču


Norman Beaker Trio
Fotografija: Samir Cerić Kovačević

Živa legenda bluza, Norman Beaker, predstavlja novo studjsko izdanje pod nazivom Running Down the Clock a digitalno izdanje objavljeno je danas 8. maja za Wienerworld, dok će CD i LP izdanje preko etikete Rock Svirke Records biti dostupno čim okolnosti to dozvole.

Ploča je snimljena u Sound Station studiju u Zagrebu između 12 i 19. januara ove godine, a na njoj su savršeno uklopljene dobro poznata energija sa koncerata, moćne emocije i, naravno, bogato muzičko umeće.

Na izdanju se nalazi 18 pesama najrazličitijih žanrova koji su ostvarili određeni uticaj na njih od bluza, roka, džeza, funk soula, kantrija, pa i daška folka. Sam Norman je izjavio kako je u pitanju raskrsnica raznih stilova koje je oduvek voleo, ali nije imao dovoljno slobode da ih snimi. Sada su sve snimili relativno brzo, tako da su zadržali uzbuđenje i emociju na svakoj pesmi. Svaka numera priča posebnu priču o situacijama koje dobro poznajemo i koje svi proživljavamo. Norman je napisao sve pesme baš za ovaj album i baš za ovu postavu i dodao kako je presrećan konačnim rezultatom jer je svoj trojici dalo novu životnu energiju i radost. Prema njegovim rečima, ovo je najranjiviji album koji je snimio, a svakako najuzbudljiviji. 

Oni su odlučili da objave album unapred kako bi brojnim fanovima omogućili da čuju nove pesme dok nestrpljivo čekaju na svirke odložene zbog posledica virusa korona. Epidemija je uticala na sve segmente života, pa tako i na muziku, ali Norman nas uverava kako će biti spremni za evropsku turneju čim se za to ukaže prilika. Kao basista i prateći vokal na albumu učestvuje John Price, Normanova desna ruka preko trideset godina, odnosno perspektivni hrvatski bubnjar Leo Anđelković, unevši potrebnu svežu krv i nespornu veštinu prilikom svirke. Prema Normanovim rečima, Leo je uneo promene u zvuku u odnosu na prethodni album We See Us Later, a kako je reč i o odličnom producentu, odlučili su da provedu nedelju dana kod njega u studiju i posvete se radu na novoj ploči. Leo je bio zadužen za miks, a Mauro Širol i on uradili su mastering albuma. Mauro je još imao ulogu tonskog snimatelja, zajedno sa Ivanom Havidićem.

Album je dostupan i može se preslušati ili preuzeti na sledećim linkovima:

(Visited 29 times, 1 visits today)