Norah Jones – novi album: „Little Broken Hearts“


Norah Jones (Foto: Frank W. Ockenfels)Norah Jones je udružila snage sa sjajnim producentom i muzičarom Danger Mouse-om za zvanični nastavak njenog albuma „The Fall“ iz 2009. godine. „Little Broken Hearts“ je kantautorkin peti album koji će biti objavljen ovog proleća.

Norah Jones i Danger Mouse (Brian Burton) snimili su album prošle jeseni u njegovom studiju u Los Anđelesu, nakon njenih vokalnih doprinosa na Danger Mouse-ovom i Daniele Luppi-jevom projektu (albumu) pod nazivom „Rome“.

Album je u potpunosti produciran od strane Mouse-a, dok se kao autori tekstova potpisuju oba umetnika koji su takođe odsvirali većinu instumentalnih deonica.

2010. godine objavila je kompilacijski album pod nazivom „…Featuring“ na kom je između ostalih sarađivala sa bendovima Foo Fighters, Belle & Sebastian kao i autorima Ryan Adams-om, Willie Nelson-om,… Ove godine obeležava jubilej, 10. godina od debi albuma „Come Away With Me“ sa kojim je na Grammy takmičenju 2003. godine osvojila titulu albuma godinei prodala 10.8 miliona kopija istog.

Norah Jones ove godine kreće na turneju koja uključuje i pojedine festivale, dok je vredno pomena njena 74. nastupa na poslednjoj turneji2010. godine na kom je promovisala album „The Fall“, prenosi portal Billboard.

Što se tiče Danger Mouse-a, nedavno je bio producent odličnog albuma benda Black Keys pod nazivom „El Camino“.

  • Foto: Frank W. Ockenfels
(Visited 33 times, 1 visits today)