Nišville Jazz festival na EXIT-u!


ProcesEXIT festival će ove godine podržati i ugostiti Nišville Jazz festival na Petrovaradinskoj tvrđavi. Sa Nišville – a nam stiže bend Proces koji će nastupiti na Fusion bini u petak, 12. jula i fank džez sastav Krembou koji će i ove godine nastupiti na Sajmu omladinskog tuizma – Youth Fair, u sklopu zagrevanja za predstojeći EXIT- Get EXITed.

Bend Proces iz Niša je ska pank bend koji pleni pozitivnom energijom već više od 15 godina. Kao pravi predstavnici Niša i Nišville – a, obogatiće i upotpuniti Fusion binu svojim zaraznim i veselim pesmama.

Krembou će nam dočarati delić prave atmosfere Jazz festivala. Oni stižu iz džez grada Niša i zagrevanju za EXIT doprineće sjajnim fank džez zvukom.

Dušan Kovačević, predsednik upravnog odbora EXIT festivala rekao je: „Veoma nam je drago što ćemo ove godine ugostiti i podržati jedan značajan festival kao što je Nišville. Smatram da je Nišville, kao i EXIT od nacionalne i međunarodne važnosti za Srbiju. Pored promocije muzike, stranih i domaćih izvođača, promoviše i toleranciju, edukaciju mladih, i postavlja bitan stub u izgradnji sistema vrednosti naše zemlje.“

Ovim povodom, direktor Nišville Jazz Festivala, Ivan Blagojević je izjavio: “Stvaranje brendova u kulturi je težak i mukotrpan posao. Srbija nije tako bogata brendovima da bi ih se lako odricala. Upravo država i lokalna samouprava imaju višestruke koristi od od ovakvih manifestacija kroz indirektno oporezivanje svih onih koji zarađuju oko festivala. I Exit i Nišville promovišu evropske vrednosti kulture i tolerancije predstavljajući svetski priznate izvođače ne zapostavljajući ni svoju tradiciju angažovanjem kvalitetnih domaćih umetnika. Nišville Jazz Festival srdačno zahvaljuje Exit timu na podršci u opstanku Nišville – a i raduje se uspostavljenoj saradnji.“

Podsećamo da će veliko otvaranje EXIT festivala biti održano u sredu, 10. jula na Main stage-u. Uz neverovatne performanse „Tesla Ante Portas“, svetsku atrakciju-londonsku trupu Arcadia koja u nastupima radi sa strujom, futurističku plesnu grupu Area 51, kao i uz sjajnu trupuAlterNacija, od koje uvek dobijemo nešto novo i drugačije, nastupiće a capella hor – Viva Vox, kao i po nekima najveći svetski producent, kompozitor i gitarista, Najl Rodžers (Nile Rodgers) i njegov originalni bend Chic. Na otvaranju festivala nas očekuju performansi koji će se poigrati sa našom maštom, horsko pevanje uz beat box, ali i hitovi koje smo dugo čekali da čujemo uživo.

(Visited 84 times, 1 visits today)