Nišvil 2017 – Internacionalni džez festival


Al FosterKada mislimo na avgust mislimo na Nišvil, internacionalni džez festival na Niškoj tvrđavi. Ove godine će se on održati od 10. do 13.avgusta na dve glavne bine, unutar zidina i mnoštvo bina van zidina, na ulicama grada.

Program je izuzetno bogat i izuzetno širok, što je uvek bila odlika ovog festivala. Na ovogodišnjem festivalu, od glavnih imena, nastupiće Peti Ostin, džez i pop pevačica sa veoma bogatom karijerom, Al Foster Kvintet, značajni bubnjar i čovek koji je stvarao džez rame uz rame sa velikanima u poslednjih 5 decenija, Kendi Dalfer, poznata holandska saksofonistkinja koja je dobro znani gost Niša, Majk Štern jedno od vodećih imena fjužn džez gitare koji će za ovu priliku nastupiti sa Čaba Tot Bagi Balkan Junion– om, Alfa Blondi, koga smatraju afričkim Bob Marlijem, upriličiće rege spektakl sa svojim desetočlanim bendom Solar Sistem, Nik Vest, mlada basistkinja koja će svakako imati zapažen nastup i mnogi drugi značajni domaći izvođači kao što su Rambo Amadeus, Del Arno Band, Vasil Hadžimanov i Bisera Veletanlić, Maks Kočetov i drugi.

Karte za festival mogu se kupiti na svim prodajnim mestima eventim-a ili putem e-mail – a po ceni od 1 200 dinara za dnevnu kartu, 1 800 dinara za polukomplet karata (dva dana), 3 000 dinara za sve dane festivala i 4 500 dinara za VIP ulaznicu.

(Visited 76 times, 1 visits today)