Nina Romić u Močvari


Vaš omiljeni klub Močvara u četvrtak, 22. travnja predstavlja koncert odlične Nine Romić, a na stageu će joj podršku pružiti dva benda Olovni Ples i Bebe na vole. Koncert započinje u 21 sat.

Svoje prve, kućne radove Nina je demonstrirala na Earbugsu, Last.fm-u, MySpace-u i tako stekla naklonost publike koja je prepoznala da u njezinom osebujnom glasu i seriji iznimnih pjesama, progovara o najintimnijim stvarima sa specifičnom dozom osjećajnosti i iskrenosti.

Sve to prepoznala je dubrovačka grupa Izae, a kasnije i Dunja Knebl, koja joj je ponudila prvu pravu diskografsku kolaboraciju (album božićnih pjesama „Dođe božić, oj koledo“). Kako jedna stvar vodi k drugoj, tako je i taj božićni album Ninu doveo pod okrilje diskografske kuće Aquarius Records, uz čiju pomoć je nedavno objavila debitantski album „Daljine“, kojeg će vam ovom prilikom i koncertno predstaviti.

„Ninina prava osobnost najsnažnije dolazi do izražaja na sceni kad kristalno čistim glasom (čija zvonkost, boja i bistrina u sjećanje podjednako prizivaju i Joan Baez i Marissu Nadler, a kad malo spusti ton i Jadranku Stojaković), nježno prebirući po staroj akustičnoj Gretch gitari (ni sama ne znajući objasniti zašto je sklona molovima i tugaljivim akordima), zaneseno (kao izgubljena u nekom svom svijetu), izvodi krhke, a tako moćne pjesme u kojima razornom emotivnošću pjeva o pokidanim ljubavnim vezama, nerazumijevanju, lupanju vratima, šutnji, povlačenju u mrak sobe, pogledima koji govore više od riječi i suzama od kojih stvara svoje pjesme”, naglasio je Aleksandar Dragaš i baš u tome leži ključni razlog zašto trebate 22. travnja biti u Močvari.

U većini slučajeva njeni koncertni nastupi, nisu samostalnog, već skupnog karaktera, uz pratnju bendova koji na sličan, emotivan način doživaljavaju glazbu – Voland Le Mat, Mika Male, Bebe na vole, a takva praksa će biti zadržana i ove večeri.

Upad je 30 kuna.

(Visited 54 times, 1 visits today)