Nikola Vranjković: „Potrudićemo se da predstojeći koncert publici ostane u lepom sećanju“


Nikola VranjkovićUoči velikog beogradskog koncerta Nikole Vranjkovića u Domu omladine (Velika sala), razgovarali smo sa njim o održanim koncertima po Srbiji, koga od gostiju možemo očekivati na koncertu u Beogradu, novom albumu, koji je domaći i strani koncert/album na njega ostavio snažan utisak i koliko je bitno da svaki bend, bio on veliki ili mali, treba da ima svog majstora tona i svetla.

RockSvirke: Koncert u Domu omladine je poslednji na ovoj mini turneji po Srbiji. Kakvi su tvoji utisci sa turneje, da li je ispunila očekivanja?

Nikola Vranjković: Nije to turneja u klasičnom smislu, to su vikend koncerti po klubovima u većim gradovima Srbije. Jesam, zadovoljan sam, svirali smo razne koncerte od akustičnih do standardnih rok koncerata…

RockSvirke: Na albumu Bremeplov gostuje dosta značajnih i poznatih muzičara, da li će se i oni pojaviti na bini, na koncertu u Beogradu?

Nikola Vranjković: Pojaviće se Miki Ristić (Darkwood Dub) i Dejan Lalić (Orthodox Celts) i još nekoliko meni dragih muzičara sa kojima sam često sarađivao… Velibor Nikolić (Brigand, Jewy Sabbatay), Nemanja Popović, itd…

Nikola Vranjković

RockSvirke: Da li je već u planu naslednik Brepemlova i kada ga možemo očekivati?

Nikola Vranjković: Mi već dugo snimamo album, ali zaista nisam siguran u kom trenutku će se pojaviti. To je album koji je ustvari nastavak ‘Ako imaš s kim i gde’… Trenutno radimo na 15 pesama, neke od njih su već svirane, neke nisu nikad. Pre toga će se sigurno pojaviti pesma koju sam snimio sa crnogorskom grupom Autogeni Trening… jako je zanimljiva.

RockSvirke: Koji je domaći i strani koncert na tebe ostavio snažan utisak?

Nikola Vranjković: Ove godine sam gledao nekoliko jako dobrih stranih koncerata. U Laškom sam gledao Trigerfinger, a u Budimpešti Wovenhand. Njih bih izdvojio kao daleko najbolje. Od domaćih grupa jako mi se dopao koncert Love Hunters-a na Exitu, Bolesne štenadi u Cirkussferi na Novom Beogradu… gledao sam ili radio kao ton majstor puno domaćih koncerata ove godine.

RockSvirke: Koji skorašnji domaći i strani album bi izdvojio?

Nikola Vranjković: Domaći: Big Bug – ‘Broken’, Brigand – ‘Zaplešimo grešnici’, Nebo je crveno – ‘Zgrade i ulice’. Od stranih: Mastodon – ‘Once More ‘Round The Sun’, Coldplay – ‘Ghost Stories’.

Nikola Vranjković

RockSvirke: Osim toga što si pesnik, muzičar, producent, radiš i kao tonac poznatim bendovima i na velikim događajima. Da li možeš da pojasniš mlađim muzičarima koliko je taj segment bitan?

Nikola Vranjković: Radim kao ton majstor i malim bendovima, ne pravim razliku, zaista. Mislim da je sve manje potrebno objašnjavati grupama šta jedan bend, osim muzičara, mora da ima da bi zaista bio ozbiljan. Kad god vidite domaći bend da zvuči i izgleda dobro na koncertu uvek ćete, ako se raspitate, saznati da su zvuk i svetlo radili ljudi koji su deo tog benda. Tu nema nikakve tajne.

Mi ćemo se potruditi da koncert u nedelju 28. decembra bude urađen na visokom nivou sa kvalitetnim zvukom (Marko Jovanović), svetlom (Arsa Zlatković) i izuzetnom scenografijom (Sale Mrav Ivanović – Skills Division) i da publici ostane u lepom sećanju. Koncert će snimati nekoliko kamera.

  • Foto: Marija Veljković i Aleksandar Zec

(Visited 141 times, 1 visits today)