Nikola Vranjković – Kvalitetna muzika je večna


Nikola Vranjković - Block OutNovi album?
Mi ga već dugo sviramo. Snimljeno je puno toga., ali ne znam da li za album. Sigurno će ljudi doći do naše muzike kao i do sada.

Granice su se koliko toliko otvorile, da li ima izleta u Ex-YU države?
Sviramo svuda gde nas pozovu. Uskoro smo u Banja luci, postoji neki poziv za leto za Podgoricu itd Dogovaramo još dosta nastupa.

Skoro ste svirali sa crnogorskim Autogenim treningom, da li će biti nastavka saradnje?
Sa njima je sarađivao Mita tj.uradio im je jedan video spot za pesmu „Kakvi su to moji snovi“. Ja sam tada i čuo za njih. Jako kvalitetan bend . Svirali smo zajedno 26. marta u Domu omladine na Long play festivalu.

Šta misliš o trenutnoj muzičkoj situaciji u Srbiji?
Muzika je širok pojam. http://www.manekenibigza.org/2011/02/16/mala-prava/category/#comments evo na ovom dokumentu se može videti da jedan ministar ima tri pesme u 10 najslušanijih u 2009. godini u Srbiji. Mislim da je to veoma veliki pomak za muziku kako u svetu tako i u Srbiji. Šalu na stranu, kvalitetna muzika je večna i nikakve prolazne epidemije je ne mogu uništiti. Mogu je skrenuti u stranu, staviti u ilegalu, ali sve na kraju dođe na svoje. Naravno ne kad je zarada u pitanju. Ima jako dobre muzike u Srbiji i šteta je što svi zbog ovakvih primera jako kasno saznajemo za to.

Ima li podrške medija?
Ima nekoliko emisija na tv-u i nekoliko na radiju. Ne znam ni šta znači podrška medija??? Često je kontraproduktivna. Mi smo uglavnom odbijali medije poslednjih godina.

Radiš i kao tonac. Dosta si u muzici. Koje je tvoje mišljenje o svjetskoj sceni i neka paralela sa našim područjem, šta bi to trebali da prisvojimo od njih?
Pa ne znam sa kojom svetskom scenom i na koji način bi to mogao da poredim sa ovim podnebljem. Ima ko voli i kinesku i japansku ili rumunsku ili afričku muziku, ali mi o tome malo znamo. Mi smo čuli Rianu i Madonu .

Šta misliš da li u okviru ex yu rocka postoje danas bendovi koji se mogu okarakterisati kao mainstream, jer čini se da marketing nikada nije bio prisutniji na promociji i „dizanju“ bendova?
Ne znam šta to tacno znači. Main stream mi nekako ne ide zajedno sa unesrećenim i opljačkanim ljudima u tim državama. Valjda su main stream oni čiji su spotovi skuplji i šareniji.

Koliko internet pomaže, a koliko odmaže samoj muzici?
Od kada su uklonili piratske kućice ispred skc-a internet je jedini prolaz u svet mladim ljudima željnim muzike i informacija kojima je neko oduzeo i poslednju paru da bi mogli da plate kartu za neki skup koncert ili putovanje. Takođe je internet postao jedna vrsta arhive rok muzike naročito kad su ovi prostori u pitanju. Konačno možemo naći na jutjubu sve omiljene pesme domaćih izvođača iz 70ih 80ih i 90ih i u isto vreme otkrivati koliko toga nismo ni znali tada. Internet postaje važan kao struja još uvek nadam se ne kao voda, i mi na to svesno pristajemo. Jedan dan bi to sve neko ako se naljuti mogao i da isključi, a onda ćemo videti šta ćemo. Možda napišemo neku akustičnu pesmu o tome.

  • Razgovarao: ĐorđepunX
  • Izvor: Mulj.net
(Visited 91 times, 1 visits today)