Nikola Vranjković (Block Out): „Sledećih nekoliko meseci održaćemo puno koncerata“


Block Out - Nikola VranjkovićTradicionalni prolećni koncert grupe Block Out održaće se 15. marta u novosadskom Studiju M. Članovi beogradskog sastava najavili su malo drugačiji repertoar, sa nekoliko novih pesama i nešto laganijim numerama. Gitarista i tekstopisac benda, Nikola Vranjković, kaže da će u narednom periodu intezivirati svirke, da želja za daljim radom i dalje postoji ali i da je nezadovoljan medijskom pokrivenošću rok scene u Srbiji.

RockSvirke: Studio M je specifičan koncertni prostor. Svirke koje se tamo održavaju odišu intimnom i opuštenom atmosferom. Da li je to jedan od razloga što ste odlučili da svirate samo laganije stvari?

Nikola: Da, to je razlog. Mi već duže vreme tražimo koncertni prostor u kojem se sedi. Sličan koncert smo prošle godine radili u Šabačkom pozorištu.

Block Out - Nikola Vranjković

RockSvirke: Neki osnovni uslovi moraju biti zadovoljeni da bi svirka zvučala dobro, barem što se tehničkih stvari tiče. Kakav vaš koncert treba da bude da bi ste vi bili potpuno zadovoljni?

Nikola: Pa nekada čak tehnički uslovi nisu najbitniji za dobar koncert ali su naravno bitni. U Studiju M nas i publiku očekuje odličan razglas i svetlo.

RockSvirke: Pisanjem izražavaš ono što osećaš. Koliko razmišljaš o slušaocu i o tome kakvu poruku mu šalješ?

Nikola: Ne razmišljam o tome.

RockSvirke: Pesme pišeš „za sebe“ ili unapred razmišljaš o tome kako će zvučati u izvođenju benda?

Nikola: Zavisi šta pišem. Ako pišem na određenu melodiju razmišljam naravno.

RockSvirke: Koji trenuci pri pisanju tekstova su ti ostavili najveći trag u sećanju?

Nikola: Ne umem da odgovorim.

RockSvirke: Šta te tera da pišeš?

Nikola: Ne tera me ništa. Smirim se kad pišem.

Block Out - Nikola Vranjković

RockSvirke: Mnogima je poznata činjenica da si veliki ljubitelj pecanja. Mnogo vremena provodiš na reci. Šta je to što te uvek vraća Dunavu?

Nikola: Sloboda.

RockSvirke: Grupu EKV navodite kao jedan od muzičkih uzora. Koliko ih danas slušaš i da li vas njihova muzika i dalje inspiriše?

Nikola: Slušao sam ih i slušam ih i danas. Ne znam da li me inspiriše ali mi prija veći deo opusa tog benda.

RockSvirke: Jednom prilikom si rekao da bi voleo da napišeš muziku za film. Kakav bi taj film bio?

Nikola: Pa ne znam. U Srbiji se ispostavilo da je najbolje za filmsku muziku ako je film loš. Onda ljudi valjda obrate pažnju na muziku. Imamo dosta primera pesama koje su već ušle u istoriju a niko se ne seća iz kog su filma.

RockSvirke: Iako su devedesete prošle u medijskom mraku, čini se da je andergraund muzička scena bila mnogo življa i kvalitetnije pokrivena nego danas. Kako komentarišeš današnji mrak?

Nikola: Devedesete su možda prošle u političkom medijskom mraku ali što se tiče muzike i medijskog vremena posvećenog rok muzici na srpskom jeziku devedesete su bile procvat demokratije u stvari. Ovo danas je medijski mrak. Mrak koji stvara nezainteresovanost i neobaveštenost.

Block Out - Nikola Vranjković

RockSvirke: Dugo postojite na muzičkoj sceni. Jačina motivacije za sviranjem je oslabila ili je i dalje ista?

Nikola: Mi poslednjih nekoliko godina puno sviramo. Gde god možemo i gde god postoje uslovi za to. Tako se češće i viđamo međusobno.

RockSvirke: Da li je u planu novi album?

Nikola: Ne pripremamo nikakav album. Nove pesme već dugo godina unazad pravimo i izvodimo uživo. Nemam nikakav stav o albumima već dugo, a jako bih voleo da ponovo steknem bilo kakvo mišljenje o tome. Sledećih nekoliko meseci sviraćemo puno koncerata i to je najbitnija stvar koja nas drži na okupu. Počinjemo u petak 15. marta u Novom Sadu u Studiju M.

(Visited 220 times, 1 visits today)