Nik Kejv najavljuje novi album za Grinderman


nick-cave-the-bad-seeds

Nik Kejv (Nick Cave) je 2011. godine na turneji tokom koje je promovisao drugi album svog benda Grinderman poručio slušaocima da je ovom bendu došao kraj. Zato je pozitivno iznenadio publiku svojom skorašnjom izjavom o trećem albumu benda.

Na svom sajtu The Red Hand Files, Cave redovno odgovara na pitanja svojih obožavalaca. U poslednjem fajlu je odgovorio na dva pitanja: fanovi su želeli da znaju koji mu je omiljeni gitarista i kada se poslednji put ponosio samim sobom.

Navevši Dejvida Gilmora (David Gilmour) i gitaristu King CrimsonaRoberta Fripa (Frip), kao svoje omiljene gitariste, Kejv je dodao: 2010. godine, Grinderman je snimio pesmu pod nazivom “Heathen Child” za album “Grinderman 2” (deo trilogije koja tek treba da bude završena, možda će vam biti drago da čujete) i pozvali smo Roberta Fripa da svira na produženoj verziji. Ta verzija, nazvana “Super Heathen Child“, predstavlja Grinderman u svom najboljem izdanju.

Kako bi odgovorio na drugo pitanje, Kejv je opisao trenutak kada je svojim sinovima pustio “Super Heathen Child”: Pesma je zvučala je dobro, i čini se da im se stvarno svidela; i bio sam ponosan.

(Visited 31 times, 1 visits today)