Nik Kejv i The Bad Seeds na Exitu!


Nick Cave and Bad SeedsNeprikosnoveni kralj alternativnog roka, Nik Kejv (Nick Cave) po prvi put na Exitu izvešće svoje najveće hitove, na radost armije njegovih obožavalaca – kojima je ove godine podario sjajan povratnički album njegove matične grupe Bad Seeds, po imenu “Push The Sky Away“, koga je svetska kritika već ocenila kao jedno od najboljih izdanja ove godine.

„Nik Kejv i The Bad Seeds jedna su od najznačajnijih pojava na rok sceni u poslednjih 30 godina. Kejvov energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. Radi se o umetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Dejvida Bouvija (David Bowie), rokersku ekspresivnost jednog Igi Popa (Iggy Pop) i poeziju mračne strane života jednog Lu Rida (Lou Reed)“ – izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

Svaki njegov koncert posebno je intenzivan doživljaj o kome se potom dugo priča, a istorija njegovih pojavljivanja u našim krajevima dobar je primer za ovu tvrdnju. Tako deo naših gradskih lokalnih legendi njegov mitski prvi nastup 1990. u beogradskom SKCu, u trenutku kad je bio na prekretnici izlaženja iz underground okvira ka opštoj slavi, prepričava i dalje. Mnogo godina kasnije, koncert Nik Kejva i Bad Seeds u beogradskoj Areni 2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u našoj zemlji. Konačno, gostovanje njegovog garažnog rok projekta Grindermen na Exitu 2011, ostaje u pamćenju kao jedan od najeksplozivnijih nastupa svih vremena na Main Stageu.

Na Exitu 2013, Nik Kejv će se pridružiti aktuelnoj R:Evoluciji na Main stage-u, u nedelju, 14. jula izvodeći svoje najpoznatije pesme iz svih delova prebogate karijere, uz neizbežno predstavljanje novog albuma.

Postanite deo EXIT R:Evolucije, prisustvujte nezaboravnim koncertima i zauvek ponesite sa sobom delić festivalske atmosfere. Na tvrđavi vas očekuju Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popovic, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong i mnogi drugi.

Zbog ogromnog interesovanja i velikog broja ljudi koji nisu uspeli sebi da obezbede ekipni odlazak na festival i mogućnost da uz 4 kupljene ulaznice dobiju još jednu besplatno, EXIT je odlučio da akciju “Sa ekipom na EXIT” produži do petka, 7. juna do ponoći! Svi posetioci festivala su pozvani da uzmu učešće u ovoj akciji koja se odnosi samo na petodnevne komplete ulaznica koji su još uvek u prodaji po trenutno aktuelnoj ceni od 5.990 dinara.

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival sa 50% popusta iznosi 5.990 dinara i može se kupiti na www.gigstix.com, na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi, kao i u Corner Shop-ovima širom Srbije.

Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada mogu da se informišu slanjem e-maila na adresu tix@gigstix.com.

(Visited 55 times, 1 visits today)