Nik Kejv i The Bad Seeds 25. novembra u Ljubljani


nick_caveAustralijski pevač Nik Kejv (Nick Cave) i njegov bend The Bad Seeds 25. novembra održaće koncert u ljubljanskoj hali „Tivoli“. Nik Kejv i The Bad Seeds vraćaju se u Ljubljanu nakon 12 godina i to u sklopu turneje koja se održava usled objave njihovog petnaestog albuma.

Studijski album Push The Sky Away, u prodaji je od 18. februara. To je 15. album koji je Nik Kejv uradio sa „The Bad Seeds“, a treći koji je producirao Nik Launej (Nick Launay). Snimljen je na jugu Francuske, a najavio ga je singl We Know Who U R„.

Govoreći o novom albumu, Kejv je izjavio da bi ga, kada bi koristio metaforu o detetu, opisao kao “duh bebe u inkubatoru sa Vorenovim (Warren Ellis) lupom kao tanušnim, drhtavim otkucajem srca”.

U međuvremenu, bend je objavio singl „Jubilee Street„. Spot je režirao dugogodišnji Kejvov saradnik Džon Hilkout (John Hillcoat), a u njemu se pojavljuje britanski glumac Rej Vinston (Ray Winstone).

Bilo je pravo zadovoljstvo biti na setu i gledati Reja kako radi. On je majstor. Kakav sjajan glumac! A naravno, raditi sa mojim prijateljem i saradnikom Džonom Hilkoutom je uvek jednostavno fantastično.“ – komentariše Nik Kejv aktuelni spot.

Prodaja ulaznica za koncert u Ljubljani počela je 23. februara. Karte se mogu kupiti po ceni od 39 eura.

(Visited 86 times, 1 visits today)