Nik Kejv i Franz Ferdinand potvrdili nastupe na Sziget festivalu


Sziget festivalJoš nekoliko bendova i izvođača je prihvatilo vize za Ostrvo slobode. Pravo na Main stage stižu nam sa svojim najnovijim izdanjem legendarni Nik Kejv (Nick Cave) i Bad Seeds, kao i najpopularniji alternativni rock sastav iz dvehiljaditih, Franz Ferdinand.

Pesnik, pisac, Rockstar, Nik Kejv je sve to iako ne nužno ovim redosledom. Kada se Nik Kejv i Bad Seeds pojave na bini sve osim toga prestaje da postoji. Tako će biti i na ovogodišnjem Sziget festivalu, gde će predstaviti svoj najnoviji i dugo očekivani studijski album „Push The Sky Away“, koji je objavljen u februaru ove godine nakon pet godina pauze. Sa novim modernim, energičnim ali ipak tipičnim Nik Kejv albumom, koji fascinira i kritičare i fanove, oni su zasigurno rezervisali mesto headlinera na ovogodišnjoj sezoni festivala.

Sviraju furiozni i nezaustavljivi indi rok, prave hrabre i lude, prljave pop himne zbog kojih publika uvek eksplodira. To je zaštitni znak Franz Ferdinanda iz Glazgova koji važi za jedan od najpopularnijih britanskih bendova 2000-ih što potvrđuju i bezbroj muzičkih nagrada. Još od prvog albuma bend jednostavno ne može da napravi promašaj sa svojim neodoljivim, dinamičnim i jedinstvenim zvukom koji svaki put zadovolji i kritičare i fanove. Izvešće miks svoje uobičajene liste pesama i numera sa njihovog novog albuma „Right Thoughts, Right Words, Right Action“ koji će uskoro biti objavljen.

Novo na Szigetu – !!! (Izgovara se: čk, čk, čk). Svaki pop rečnik počinje nazivom ovog kalifornijskog benda. Bend je oformljen 90′ sa sedištem u Sakramentu, poznat je po svojim inteligentnim dens pankom koji će vas naterati da se razmrdate. Njihova muzika dočarava zlatno doba novog talasa, bučna i neuglačnaa začinjena sa malo fanka. Oni će predstaviti svoj peti album „THR!!!ER“ na glavnoj bini Szigeta.

A38 party program je ultramoderan, glasan i jedinstven elektronski projekat Nika Roosa, Martijn Sonderena i Thijs de Vlieger, iz Noisie. Njihova muzika se može čuti u bezbroj PC igara, holivudskih blockbustera i naravno na najvećim festivalima širom sveta. Redovno sarađuju sa najvećim imenima elektronske muzike kao što su Skrillex, Pendulum i Prodigy. Oni su trostruki pobednici Beatport Music Avards za najbolj drum’n’bass performans, međutim, njihova muzika ne može se označiti samo kao DnB jer je otvorena za breakbeat, house, dubstep i Neurofunk…

Jason Diakité, zvani Timbuktu, je jedan od najvećih švedskih hip-hop umetnika i rege izvođača. Piše živopisne, privlačane ali eklektične hip-hop himne sa jedinstvenim stilom. Tokom 15 godina karijere objavio osam albuma i osvojio sedam nagrada na švedskom Gremiju. Deset godina je obilazio svet sa devetočlanim funk bendom Damn!, koji će pratiti na njegov šou i na Sziget festivalu!

(Visited 61 times, 1 visits today)