Nick Cave i Grinderman @ Exit 2011


Nick Cave - GrindermanNovi bend Nika Kejva, Grinderman, koji je prošle godine izdao svoj drugi album, nastupa ovog leta na Petrovaradinskoj tvrđavi. Sirova energija Bad Seeds u novom ruhu zapaliće sve one koji cene odličnu rokenrol svirku.

Kada je Grinderman 2007. godine objavio svoj prvi album, svi su se složili oko jednog: ovo je bila još zločestija, sirovija i rokenrol verzija Nik Kejva i Bad Seeds-a. Sastavljen od članova već priznatog i obožavanog Kejvovog benda, Grinderman je i nastao kao nastojanje muzičara da se u novom ruhu vrate muzičkim počecima. Zamenjujući klavir gitarom, Kejv je predstavio još rudimentarniji zvuk, mešavinu bluza, panka i garažnog roka, koji ga je još jednom lansirao na nebo što se tiče priznanja kritike, ali i fanova. Krajem prošle godine bend objavljuje novi album, Grinderman 2, koji Guardian ocenjuje kao „mešavinu horora i crnog humora sa neukroćenom muzičkom zločestošću“. Imajući u vidu kakve festivalske nastupe Grinderman priređuje širem sveta, u jedno smo uvereni: kada se zlokobni propovednik Kejv popne na scenu ovog leta u Novom Sadu, a zvuk njegove psihodelične električne gitare prostruji tvrđavom, niko od nas neće i ne može ostati ravnodušan.

Pored već potvrđenih imena, kao što su Arcade Fire, Portishead, Hadouken!, Tiga, James Zabiela i Gramophonedzie, line-up četiri vrela dana leta polako dobija oblik nezaobilazne zabave. Exit Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava 7-10. jula nastaviće da svoje fanove snabdeva najboljim izvođačima iz celog sveta na 20 bina, a ove godine dočekaće i svog dvomilionitog posetioca.

(Visited 79 times, 1 visits today)