Nežni Dalibor – Sredstva i veštine


Godinu i po dana po izlasku prvog albuma, bend Nežni Dalibor i exitmusic.tv predstavljaju vam i njegovo digitalno izdanje. Album Sredstva i veštine je osmo izdanje Exit Labela koje možete besplatno preuzeti sa našeg sajta.

Na albumu se nalazi 14 pesama. Ti si sam i Metronom, pesme su koje su obeležile prvenac ovog indie benda, nekoliko meseci vladajući skoro svim domaćim top listama.

Nežni Dalibor jedno je od nosećih imena Nove srpske scene. Kao srednjoškolski bend osnovani su 1995. godine u Vranju, i prvu postavu činili su Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica. Krajem 1998. godine Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. godine grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend.

Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom The Mothership Orchestra, u okviru serijala koncerata „Scena Uživo! “, rasprodali su koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu, što je do tada bilo nezamislivo za neafirmisan bend bez izdanja.

Grupi se u međuvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković, koji postaje značajno pojačanje Dalibora kad su koncerti u pitanju. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt, 2008). Najzad, u septembru iste godine izdaju Sredstva i veštine za izdavačku kuću Odličan hrčak.

{youtube}EKcAezgECPM{/youtube}

(Visited 56 times, 1 visits today)