Nežni Dalibor i Stuttgart Online zajedno u Nišu


nezni_dalibor

Beogradski garažni rok bendovi Nežni Dalibor i Stuttgart Online održaće zajednički koncert 10. maja u klubu Feedback u Nišu.

Ovo će ujedno biti prvi nastup benda Nežni Dalibor u Nišu i šesti po redu nastup grupe Štuttgart Online u ovom poznatom klubu.

Oba benda predstaviće pesme sa svoja prva 2 albuma kao i neke nove nastale u međuvremenu…

Bend Nežni Dalibor osnovan je kao srednjoškolski bend u Vranju 1995. godine u Vranju, ali već duže vreme stvaraju u Beogradu.
Njihov singl „Značajan događaj“ bio je na kompilaciji „Jutro će promeniti sve“, u izdanju PGP RTS 2007. godine. Prvi album „Sredstva i veštine!“ objavili su u septembru 2008. godine, dok je drugo izdanje „Normalan život“ objavljeno u martu 2011. godine.

Bend je trenutno u studiju Digimedia gde snima svoj treći studijski album.

Muzika ovog benda može se opisati kao ešavina pannka, noise-a, garažnih rifova ili čak, pop deonica, a primećuje se i surferska tema.

Nežni Dalibor čine: Ivica Marković, Ljubomir Vučković,  Davor Sopić i Dragan Jovanović .

Možete ih poslušati ovde.

stuttgart

Stuttgart Online koji broji dva člana: Bojan Slačala  i Marko Barišić. Bend je osnovan u Beogradu od 2006. godine.
Prvi album “Radost svakom domaćinstvu” snimili su tokom 2009. u beogradskom studiju Digimedia sa producentom Borisom Mladenovićem i iste godine ga objaili za izdavačku kuću Odličan hrčak.

Drugi album “Prava stvar“izašao je prošle godine.
On sadrži 11  pesama i predstavlja, po rečima autora, punokrvnu rokenrol ploču sa velikim brojem budućih hitova. Izuzetan doprinos u izradi oba albuma nesebično su dali članovi beogradskih grupa Repetitor, Multietnička atrakcija, Nežni Dalibor, Veliki prezir, Kriške, Grupa kao takva i Straight Mickey and the Boys.

Možete ih poslušati ovde.

Početak prve svirke zakazan je za 22 časa, dok će cena ulaznica biće saopštena naknadno.

(Visited 111 times, 1 visits today)