Neverne Bebe @ Centar za kulturu, Pančevo


Neverne Bebe @ Centar za kulturu, PančevoKako započeti reportažu sa ovog fenomenalnog koncerta Nevernih Beba, a da ne budem subjektivan. Prepuna i rasprodana sala u Pančevu govori u prilog tome…

Mesto: Centar za kulturu, Pančevo
Datum: 14. februar 2012

Toliko sam ih puta slušao, ali imam utisak da su iznova i iznova sve bolji i bolji. Moram ovom prilikom da pohvalim sjajnu ekipu tonaca iz Pančeva koji su se postarali da ovaj koncert zvuči gotovo studijski. Odavno nisam bio na nekoj svirci sa tako dobrim zvukom.

Nastup su otvorili pesmom „Ikona“ sa prethodnog veoma koncertno uspešnog albuma „Iza oblaka“. Smenjivali su se nakon toga hitovi poput „Jednom kad me ne bude“, „Gde smo“, „Pogledaj u sunce“, „Oktobar fest“.

Pesmom „Kuća za spas“ koju su prvi put uživo izveli pred publikom opravdava zašto se trenutno nalazi u samo vrhu MTV liste. Sjajna uvertira za dugo očekivani album „Praštam“ koji će se uskoro naći u prodaji.

Decenijski hit „Dvoje“, kultne „Daire (Zajdi, Zajdi)“, „Gotovo“, „Veliki je Bog“, „Balkan“, „Ko zna“ smenjivale su se jedna za drugom do nove-stare pesme „Kraljica“ sa novog albuma.

I onda nakon još jednog seta poznatih pesama, totalno iznenađenje večeri. Na scenu stupaju vredni tehničari i pripremaju je za pevačicu Tijanu Sretković koja svojom više nego sjajnom interpretacijom zajedno sa akustičnom gitarom premijerno izvodi novu pesmu „Zar se godine ne broje“ koja će se takođe naći na novom albumu. Imao sam priliku da čujem nove pesme, pre nekih 2 meseca u njihovom studiju, ali su za to vreme Milanovim predanim radom dovedene do perfekcije.

Jelenine interpretacije standardno dobre, Ranđine bravure na gitari od kojih zasteje dah, ali bukvalno, Vlajkove kultne bas deonice, čovek iz senke Andreja Stojić na akustičnoj gitari i perkusijama koji mnogo pomaže radom u studiju, do odličnog Kebca koji je ovom prilikom takođe premijerno i prvi put nastupio sa novim bubnjem firme VanGott koju zastupa.

N'Bebe - Set lista @ Pančevo (14.02.2012.)

Koncert završavaju sa pesmom „Uzmi boje“ koja je singl najavila novi uspešno poglavlje u biografiji benda.

Neverne Bebe @ Centar za kulturu, Pančevo

Eto kako sam to ja video tu noć u Pančevu, stare i nove fanove pozivam da se priključe nekoj novoj svirci, a one koji to nisu, takođe da to učine kako bi se uverili ili razuverili u moje reči, muziku i tekstove benda koji sa pravom nosi epitet jednog od najboljih live bendova.

  • Foto: Danijel Vesić
(Visited 79 times, 1 visits today)