Neozbiljni pesimisti @ Route 66, Novi Sad


Neozbiljni pesimisti @ Klub Route 66, Novi SadSvaka priča ima svoj početak, ali ovu ću početi od kraja. Nakon dvočasovnog skakanja i pevanja i povratka na bis i to je bilo malo jer publika nema dušu kad su Neozbiljni pesimisti u pitanju, uvek hoće još. Atmosfera kakvu priželjkuju svi izvođači.

Omiljeni epitet koji sam o njima pročitala mi je „mnogoljudni“ bend. Ja volim da ih zovem fudbalski tim u okrnjenom sastavu. Ekipa Somboraca sa mnogo fanova širom Srbije i ostatka sveta. Ovde nije kraj priči o njima, ali sad da se vratimo na početak.

Uvertiru u ovu ludu noć odradio je bend Ulična rasvjeta. Još jedan mnogoljudni bend koji je publici približio svoje pesme projektovanjem tekstova pesama na video bimu. Nastup su počeli i završili pesmom „Teofil“ s jednom razlikom, na kraju im se pridružio Igor Olujić, prvi glas Pesimista.

Neozbiljni pesimisti počeli su svoj nastupom pesmom „Mladi lav“. Bila je i ona ljubavna „Srbija i ja“, zatim „Ogledalo“, „Proleće“, „Narodno veselje“ i ostale (ko će ih se svih setiti). Pesmu „Sunce tuđeg neba“, za koju su skoro izbacili spot i koja se nalazi na nekoliko top lista, čuli smo dva puta. Primećeno je da je fanovi mnogo vole te su njome i završili druženje sa Novim Sadom.

Neozbiljni pesimisti @ Klub Route 66, Novi Sad

Zaštitni znak svakog nastupa je svakako Damir sa crnim šeširom i harmonikom koji obilazi publiku. U petak je u toj akciji imao „pomoć“ prve i jedine violine benda. Ovaj virtouz, zvani Martinko, peo se i na improvizovani šank. Davor je izlazio iz tame svojih bubnjeva nekoliko puta penjući se na stolicu visoko držeći palice u vazduhu. A mi smo sve to propratili sa galerije. Svaka čast i za perkusije (Denis), klarinet (Peđa) i trio gitarista (Boki, Dragan, Boris), Igoru na pevanju i animiranju publike. Dragan Tomić, čuveni „novi“ basista više definitivno nije nov, mada je još uvek basista, jer je taj epitet od nedavno dobio Boris Golub deveti član ove vesele družine. Tokom bisa otpevali su tri pesme, a gošća tokom izvođenja numere „Kristalno čist“ bila je Nataša Dicić.

Neozbiljni pesimisti @ Klub Route 66, Novi Sad

Neograničena količina pozitivne energije preplavila je Liman u petak zbog čega im ekipa sa galerije daje ocenu deset. Sve je to zabeleženo kamerom i foto-aparatima, što amaterski, što profesionalno.

Sledeći nastup im je u Beogradu u klubu Gun 03. 12. 2011. god. Red je i oni malo da odmore.

Neozbiljni pesimisti @ Klub Route 66, Novi Sad

(Visited 117 times, 1 visits today)