Neozbiljni pesimisti (predgrupa: Kler) @ Klub Fest


Neozbiljni pesimisti (Foto: Igor Golub)Zanimljivo je da stvari retko kad ispadnu onako kako planiraš. Sva sreća, u mom slučaju, ispalo je bolje nego što sam planirala. Ubila sam tri muve jednim udarcem – vikend u Zemunu i Beogradu + dve svirke.

Mesto: Klub Fest, Zemun
Datum: 27. januar 2012.

Petak 27. januar, klub „Fest“, koji moram da pohvalim ovom prilikom i to zbog odličnog zvuka, odličnog prostora, odličnog osoblja i „najodličnije“ publike. Za atmosferu se zahvaljujem „Neozbiljnim pesimistima“ koji su po ko zna koji put svojim melodijama ali i svojom bezgraničnom količinom pozitivne energije učinili da se svi prisutni osećaju, pa malo je reći fenomenalno. Svaki put kada ih slušam, shvatim iznova zasto ih ljudi vole. I ne mogu više da dočekam taj novi spot i novi album. Ovog petka, imali smo priliku da čujemo pesme sa prvog, još uvek aktuelnog albuma, ali i sa novog koji eto ja, i ne samo ja, nestrpljivo iščekujemo.

Kler (Foto: Igor Golub)

Pesimisti su, koliko sam uspela da vidim, pre svirke bili vrlo raspoloženi. Mislim da je cela atomsfera samog kluba doprinela da se svi osećamo vrlo opušteno. Ispunjen glavni preduslov za sjajno veče… i noć. Bila je to mini invazija Vojvođana na Zemun. Predgrupa „Neozbiljnih pesimista“ bila je novosadska grupa „Kler“. Čine je Branislav Baturan – (vokal, gitara), Dejan Kojić – (gitara), Predrag Zukić – (bas gitara) i Ognjen Marjanović – (bubnjevi). Momci su odlično odradili svoj posao. Slušala sam ih prvi put i moram priznati, vrlo sam prijatno iznenađena zvukom koji sam čula.

Malo nakon ponoći „Neozbiljni pesimisti“ izašli su na binu i pesmom „Mladi lav“ započeli jednoipočasovni lud provod. Nizali su hit za hitom, a letimičnim pogledom po publici primetila sam već očekivane uzdahe devojaka iz prvih redova, nekoliko nas umornih za šankom i gomilu zadovoljne publike koja skače. Ispostavilo se da je to bio samo početak mog umora ali….vredelo je. Iako je Igor Olujić u jednom momentu rekao…to je sve za večeras, to ipak nije bilo sve. U toku bisa su otpevali još dve pesme. Već standardno veliki prijatelj benda, donekle i član, Nataša Dicić otpevala je pesmu „Kristalno čist“ zajedno sa njima. Što je više slušam shvatam da je Natašin vokal pun pogodak za ovu pesmu. Nataša, divim ti se na energiji kojom ispratiš svaku svirku!

Sve u svemu, jedno opušteno i prijatno veče. Uz pesimiste drugačije ne može ni biti. Kragujevčani su imali priliku da provere sve to dan posle, 28. januara. Reakcije, apsolutno iste. Ko ne veruje, neka proveri prvom prilikom.

A subota…priča za sebe.

Nastavak sledi.

  • Foto: Igor Golub
(Visited 69 times, 1 visits today)