Neno Belan u promotivnom singlu benda The Dibidus


The Dibidus„Draga“ je promotivni singl koji najavljuje novi živi album benda The Dibidus pod nazivom „Uživo iz kluba Fest“, čije objavljivanje se očekuje u prvoj polovini decembra za „Mascom“.

Spoj beogradskog i primorskog pop šmeka je ispao sjajno. Pred vama je šaljiva pesma, pevljiva i vesela. A koja je tematika? Žena koja je zavela, koja “zna za sve trikove”, a „gde je jedan, tu su dva”.

Odgovor na pitanje kako su se Dejan Pejović Peja i Neno Belan snašli u ovom simpatičnom trojcu, prvi će vam dati njihovi osmesi.

Beogradski bend The Dibidus je nastao na krilima “demokratskih promena” između 2000. i 2001. godine, što je rezultiralo istoimenim albumom 2003. godine. Drugi album izdali su 2011. godine pod nazivom „Trenerka i sako”. Rečenica “Budite dobri ljudi i volite se, jer ljubav pobjeđuje sve!” vidno je istaknuta na njegovom omotu.

Live postavu benda čine: Dejan Pejović – (vokal), Saša Petrov – (gitara), Dejan Resanović – (bas gitara), Dejan Tomović – (klavijature), Milan Milić – (truba) i Nenad Đorđević – (bubnjevi).

Neno Belan, legenda hrvatske pop-muzike, specifičan je po svom tradicionalizmu i učvršćenosti u korene pop-roka ’50-ih. i ’60-ih. godina prošlog veka. Uprkos tome što se ne trudi biti savremen i slediti zadnje trendove, njegove pesme nalaze svoje mesto među novom generacijom, publikom koja sada ima oko 20 godina, a koja se nije ni rodila u vremenu kada su neke od tih pesama nastale.

Kada je izašao prvi album Đavola “Ljubav i moda”, Neno Belan je imao 24 godine. Dvadeset i pet godina kasnije, sa svojim bendom Fiumensi između ostalog, vraća nas u vreme vespi, brilijantina u kosi, mačkastih naočara, devojaka raskošnih u prsima a tesnih u struku, i sve to smešteno u ambijent – mora, kamenih plaža, galebova. Neno Belan & Fiumens izdali su do sada tri albuma „Luna & Stelle“ (2002), „Rijeka snova“ (2007) i „Okeani ljubavi“ (2012).

Bend čine: Neno Belan – (glavni vokal, gitara), Leo Rumora – (bubnjevi, prateći vokal), Olja Dešić – (bas gitara, prateći vokal) i Vedran Križan – (klavijature, prateći vokal).

(Visited 88 times, 1 visits today)