Nemir sveta: butleg album Prkosa Drumskog


Prkos Drumski - Nemir svetaGrupa Prkos Drumski objavila je početkom godine butleg album Nemir sveta. Izdanje potpisuje nezavisni izdavač iz Zadra, Brlog Records.

Nemir sveta se sastoji od arhivskih pesama koje se nisu našle na albumu Jesenje lišće iz 2010. godine. Snimci su uglavnom iz novembra 2008. godine, a zabeleženi su uživo, u potkrovlju jedne kuće u Novom Sadu. Reč je o radnim skicama s kojima se bend, posle snimanja albuma Vreme ispred nas, pripremao za novi ulazak u studio. U jednoj noći, snimljeno je tridesetak skica za predstojeći album. Međutim, zbog geografskog razdvajanja članova benda, pesme na kraju nisu dobile studijsku formu. Umesto njih, nekoliko godina kasnije, grupa Prkos Drumski je snimila potpuno nove numere za studijski album Alhemija.

“Nemir sveta je objavljen na jedan stari podsticaj Stipe Periše iz Olovnog Plesa. Tražio je da otkrijemo ove pesme ljudima, makar kao poluzvanično izdanje. Poslušao sam ga, iako sa odstojanjem od nekoliko godina. Danas čujem da ima tu toplih i dragocenih trenutaka, možda najlepših u celom katalogu grupe…”, rekao je Miloš Zubac, prvi čovek novosadskog sastava.

Onlajn izdanje albuma Nemir sveta može se poslušati i besplatno preuzeti na bandcamp stranici benda: prkos.drumski.bandcamp.com

(Visited 99 times, 1 visits today)