Neka od najvećih imena rok scene sledeće godine na turneji


Foo Fighters - backlineRok je mrtav. Ili bar tako kažu. Ipak, sledeće godine imaćemo prilike da vidimo neke od najvećih imena rok scene na svojim povratničkim turnejama širom sveta, prenosi portal music-news.com.

Iako je njihov novi album izazvao dosta kontroverzi zbog ugovora sa kompanijom Apple i muzičkim servisom iTunes, U2 su i dalje jedan od bendova sa najjačim „live“ nastupima u svetu. Zahvaljujući broju od 26 miliona preuzimanja albuma Songs of Innocence, ovaj irski rok bend nalazi se na 32. poziciji najprodavanijih albuma svih vremena. Turneju su najavili za 2015. godinu, i kao i do sada, očekuje se prava pomama za ulaznicama.

Sa druge strane, predstavnici tvrđeg zvuka, maskirani metalci Slipknot već su započeli svoju turneju “Prepare for Hell” u SAD-u, na kojoj predstavljaju novi žestok album .5: The Gray Chapter.

Legendarni Foo Fighters takođe su nedavno najavili svetsku turneju za 2015. godinu. Nakon nekoliko skorašnjih neverovatnih warm – up “gerila” svirki u malim klubovima u Brajtonu i Londonu, koje su najavili flajerima oblepljenim na banderama širom grada, gde je bend svirao kao The Holy Shits, spremni su za stadione i arene. Turneju će započeti u Južnoj Americi u januaru, a na koncertima će prvenstveno biti promovisan željno očekivani album Sonic Highways.

Svakako, vredna pomena je i ozloglašena turneja benda Motley Crue. Grupa koja je prodala neverovatnih 80 miliona albuma širom sveta, potpisala je ugovor kojim se obavezuje da će im ovo biti poslednja turneja i da će se završiti u narednoj godini.

Sa turnejama novijih bendova kao što su, između ostalih, Royal Blood, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Queen and Adam Lambert, The Charlatans i reformisanih Sleater-Kinney, koje su već započete, i ujedno još uvek neobjavljenim listama učesnika najposećenijih letnjih festivala, očekuje se da će 2015. biti više nego odlična.

(Visited 90 times, 1 visits today)