Nebeska mehanika nebeskim herojima


Sharks, Snakes & PlanesBeogradski sastav Sharks, Snakes & Planes objavio je novi EP Nebeska Mehanika, za koju pesmu je snimljen spot. Ovaj grandž rok sastav, koji ispunjava sve kriterijunme da bi se tako mogao nazvati, kroz teži i sumorniji zvuk opisuje krizne i teške momente čovekovog života i sudbine, a naziv benda (u prevodu Ajkule, Zmije i Avioni) je sinteza čovekovih najvećih strahova.

Upravo “Nebeska Mehanika” je pesma o ratnom heroju, potpukovniku pilotu Milenku Pavloviću, koji je dao svoj život spasivši tako živote mladih pilota tokom bombardovanja 1999. godine. Ostale pesme, kao što su “Mi Plovimo Jugom” govore o izbeglicama, “Crni Gnoj” o prebolevanju problema na koje čovek ne može uticati.

Pesmu je producirao Nikola Vranjković, donedavni gitarista i vođa grupe Block Out, čiji se uticaj u zvuku odmah da prepoznati. Poetičan i metaforičan tekst pesme je napisao Janko Pavlović, stavši rame uz rame sa slavnim autorima, tekstopiscima i pesnicima, a u stihu “ovde su sveti iste visine kao i Ti…!” izražava veličinu poduhvata.

Spot, pod režijom Miloša Đukelića je snimljen u autentičnom ambijentu, ispred vazduhoplovnog muzeja, a uz stare avione i crno belu tehniku prilično doprinosi i podržava tekst pesme.

Promocija Nebeske Mehanike će se kroz svirke održavati širom Srbije, a bend je nastupio i u Crnoj Gori. Takođe spot je zauzeo značajna mesta pri vrhu top lista na srpskim tv stanicama, a i na reginalnoj mreži MTV-ja.

(Visited 202 times, 1 visits today)