Najpoznatiji hrvatski bilder nastupa na EXIT-u!


Bobo KneževićBobo Knežević, atraktivni fitness trener, pevač treš-šlagera i komedijaš, nastupiće na EXIT festivalu kao jedan od pobednika konkursa „Play at EXIT“.

On ne pije, ne puši, redovno trenira i vodi računa o ishrani – netipična je pojava za jednog mladog rokera. Ipak, ono što ga izdvaja iz mase aktuelnih pevača sa prostora ex-YU, nije samo njegova Apolon-figura, već i duhoviti tekstovi i vrckave melodije kojima je pridobio simpatije svih generacija. Kao takvog, svaka majka bi ga poželela za zeta – dok ne čuje pesmu „Maderfaker“…

Bobo Knežević se bavi bodibildingom od svoje petnaeste godine, inspirisan filmovima o Roki Balboi, stripovima, grčkom mitologijom i Petrom Čelikom, sa kojim ovih dana u Novom Sadu snima video spot za pesmu „Protein“ – šaljivu obradu čuvenog hita „Cocaine“ (J.J.Cale).

U spotu će se pojaviti i odabrane fitness-lepotice, a za snimanje je zadužen režiser Miroslav Jović, koji uporedo radi i na dokumentarnom filmu o Bobi i njegovoj dvostrukoj karijeri – muzičara i sportiste, pod nazivom „Čudovište iz FitNess-a“.

Bobo svoje pesme naziva treš-šlagerima, i mada tvrdi da mu je muzika samo hobi, zbog provokativnih tekstova deklarisan je kao jedini tzv. „naslednik“ ranih radova Ramba Amadeusa.

Muzičku karijeru započeo je 2006. godine sa pesmom „Co to maš?“, u kojoj Čeh na letovanju kritikuje devojku zbog neurednog bikini područja. Ubrzo pesma postaje hit na plažama hrvatskog primorja.

2007. godine se pojavljuje na festivalu Dani smiha u Blatu na Korčuli, gde odnosi prvu nagradu sa šaljivim šlagerom „Dominik“.

Njegov munjevit uspeh prekida skandal na međunarodnom nivou, u medijima nazvan kao „Afera dlakenko“, kada je usled niza pritužbi čeških turista pesma „Co to maš“ dospela u češki dnevnik, gde je voditelj pokušao da zaštiti ugled čehinja sprovodeći anketu po kozmetičkim salonima.

Preko noći Bobo dospeva na „crnu listu“ izvođača, te se zabranjuje dalje emitovanje njegovih pesama putem zvaničnih medija u Hrvatskoj.

Umesto demanta, početkom 2008. Bobo novinarima upućuje dopis uz stihove svog najnovijeg hita „Dalaj Lama, dr*aj s nama“.

Bez obzira na uspešne koncertne nastupe i brojne fanove, bojkot od strane hrvatskih radio i tv stanica se nastavlja, a njegova zvezda na estradnom nebu domovine „zataškava“ do daljnjeg.

Knežević upravo završava snimanje svog drugog albuma „Bobdukcija“, koji se očekuje na jesen u izdanju MENART Records.

Publici u Srbiji po prvi put se predstavio u januaru ove godine, a kakav spektakl će nam prirediti na ovogodišnjem EXIT-u, saznaćemo u nedelju nakon ponoći.

Koncert: Bobo Knežević & Pozadinci
Datum: 11.07.2010.
Vreme: 00:15-1:15
Mesto: Exit Music Live stage, Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad

(Visited 84 times, 1 visits today)