Najnovije vesti: Blur dolazi na Sziget


blurLegendarni britanski bend i pobednik nagrade za najbolji veliki evropski festival konačno udružuju snage: Blur je potvrđeni glavni izvođač Szigeta!

Organizatori zadovoljno objavljuju dugo očekivani debi Blura na Szigetu, ikonskog rok benda koji je ranije ove godine primio Brit Nagradu za životno postignuće. Pričajući o svirci uživo u 2013. godini, bend je izjavio: „Svaki nastup sledećeg leta će biti veoma poseban – ne možemo da dočekamo da izađemo i sviramo za sve naše divne fanove koje već neko vreme nismo videli.“

Blur je stekao svetsku slavu tokom ’90-ih sa albumima „Parklife“ i „The Great Escape“, potom hitovima poput „Girls & Boys“, „Country House“, „Song 2“, „End Of A Century“, „To The End“ i „Beetlebum“ čime postaje jedan od bendova dekade.

Bend se okupio 2009. godine kako bi svirao na nekoliko nastupa širom UK, uključujući i dva rasprodata nastupa: u Hajd Parku u Londonu, kao i istorijsko pojavljivanje na Glastonburijskom Festivalu, u nedelju uveče. Film o Bluru je objavljen 2010. godine, pod nazivom „No Distance Left To Run“. Ranije ove godine, bend je napisao dve nove pesme pre svog masivnog i rasprodatog nastupa u Londonskom Hajd Parku čime je obeleženo zatvaranje Olimpijskih Igara. Pesme „The Puritan“ i „Under The Westway“ su prvi put objavljene i to uživo na Tviteru, putem video strima, sa Londonskog krova.  Dvadesest i jednu godinu nakon objavljivanja njihovog prvog albuma, 2012. godine izlazi „Blur 21: The Box“, gde je celokupno delo benda sastavljeno i skupljeno u jednu kutiju.

Prvo pojavljivanje Blura u 2013, biće na Sziget Festivalu, na glavnoj bini ispred najverovatnije najinternacionalnijom publikom sveta.

(Visited 60 times, 1 visits today)