Najavljeno je jubilarno deseto izdanje TAM TAM Music Festivala


Organizatori TAM TAM Music Festivala najavili su prva imena ovogodišnjeg muzičkog programa, od kojih se ističu britansko-bahreinski bend Flamingods, te Holanđani The Ballet Bombs.

TAM TAM je poznat kao mesto gde se može čuti najbolje od alternativne i nezavisne muzike u Hrvatskoj i regionu, a ove godine za desetu jubilarnu godišnjicu od domaćih i regionalih muzičara sviraju Sara Renar, KOIKOI, Nina Bulatovix, LELEE i Truth≠Tribe. Celokupni line-up će biti poznat u junu.

“Veliko nam je zadovoljstvo i čast pozvati ljude da sa nama proslave desetu godišnjicu TAM TAM Music Festivala. Prve godine festivala 2012., s obzirom na to da nismo imali finansijskih sredstava da naručimo klasičnu pozornicu, bina na kojoj su se održavali koncerti u Sućurju bila je sastavljena od dva spojena TAM kamiona, pa se naziv festivala nametnuo sam po sebi – TAM TAM”, izjavio je Juraj Vujnović iz udruge Pelišnjak koja je organizator festivala.

U devet godina na TAM TAM Festivalu je nastupilo više od 70 izvođača, koji su u Sućuraj stizali iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, ali i Francuske te Belgije. Festival se zbog pandemije nije održao 2020. godine, no već 2021. se ponovno održava te biva jednim od retkih festivala organizovanim tog leta. Uprkos ograničenjima, na festivalu je 2021 bilo 700 posetilaca.

TAM TAM je tradicionalno podeljen na dva dela. Glavni deo festivala se odvija 15.7 i 16.7. na fudbalskom igralištu “Emil Slavić – Lenko”, ali kroz 9 dana festivala posetioce očekuje dodatni muzički program u kampu. Ove, kao i prethodnih godina, propratni program obogatiće brojne radionice. Organizatori napominju da je broj ulaznica ograničen zbog situacije sa koronavirusom te da bi se ulaznice mogle kupiti online.

Ove godine festival se održava nešto ranije nego inače, tako se program i kamp otvaraju već u subotu 9. jula dok je zatvaranje festivala zakazano za nedelju 17. jula. Cena za 9 dana festivalskog programa i kampa je 450 kuna, a ulaznice su dostupne putem stranice Entrio.

(Visited 4 times, 1 visits today)