Nada Surf – „Cold To See Clear“ (singl)


Nada SurfU poslednje dve dekade, pravac u muzici poznatiji kao indie rok je prilično popularan, s tim u vezi je i deveti studijski album grupe koja već dve decenije promoviše taj pravac, a reč je o grupi Nada Surf i albumu You Know Who You Are.

Sa tog albuma predstavljen je singl „Cold To See Clear“. O muzici, ovde je nemoguće pisati dugačko i trošiti reči. Treba samo reći da veoma tanka linija deli slušaočev zaključak da muzike uopšte nema. Ima je, ali je svedena na monotoniju i minimum tj. monotono brza kompozicija, bez ikakave promene raspoloženja. Danas, takve pesme sve više uzimaju maha, jesu popularne, a da li će ići na potpunu štetu kompleksnije i dublje muzike, ostaje da se vidi.

Ono na čemu je stavljen akcenat je svakako spot, koji je, za razliku od pomenute muzike, daleko interesantniji i osmišljeniji. Poslovni sastanak, ozbiljnost na nivou, ali sve do trenutka kada počinje muzika i ritam. Tada se stroga poslovna atmosfera postepeno topi u ritmu muzike i svi bivaju zaokupljeni istom, otkačeni i van kontrole.

Muzika kontroliše i upravlja stvarima tamo gde joj je pristup gotovo onemogućen. Za ovakav spot bi morala da ide makar za nijansu kompleksnija pesma. Album će biti dostupan početkom marta meseca.

(Visited 110 times, 1 visits today)