Nada Pavlović u DOB-u


Nada PavlovićBeogradski džez matine za dž se nastavlja. Ovog puta ćete imati priliku da čujete živu legendu džez i evergrin muzike, Nadu Pavlović. Koncert je na programu u subotu, 1. juna sa početkom u 13 časova u klubu Doma omladine Beograda.

Nada Pavlović je živa legenda džez i evergrin muzike i vrlo aktivno nastupa po klubovima Beograda i zapadne Evrope. Svakim danom dobija sve više poklonika među mladom publikom. Na koncertu u Domu omladine, Nada Pavlović sa bendom izvešće neke od najpoznatijih džez standarda.

Diva džez muzike, žena koja je svojim vokalnim sposobnostima obarala sa nogu svetske zvaničnike i muzičke zvezde, Nada Pavlović, vratila se nakon decenije medijskog ćutanja na javnu scenu hitom Uzmi ili ostavi koju je snimila u duetu sa grupom Flamingos i elektro-haus prvenca „Lollipop“ sa di-džej Deksijem..

Ova dama koja je nekada važila za najperspektivniji ženski glas sa ovih prostora, a danas sa ponosom nosi titilu legende beogradskih džez klubova, celoga života želela je samo najbolje za svoje najmilije, a sebe je stavljala u drugi plan. Kada je prvi put osetila čari majčinske ljubavi, shvatila je da ništa ne može da zameni taj osećaj pa je uprkos uspešnoj karijeri, jedna od naših najboljih džez pevačica odlučila je da prioritet u njenom životu bude njeno dvoje dece.

Evo samo nekih detalja iz života jedne od najvećih džez legendi: muziciranje sa džez orkestrom Djuka Elingtona (Duke Ellington), džeziranje sa Čikom Korijom (Chick Corea), ponuda Džozefine Bejker (Josephine Baker) da se pridruži njenoj trupi, kao i Liz Mičel (Liz Mitchell), članice čuvene grupe Boni M, da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih… i kompliment Arete Frenklin (Aretha Franklin), koja joj je posle jednog nastupa u Nemačkoj prišla s pitanjem: „Gde ste naučili tako dobro da pevate klasičan američki džez?“

Diva džez muzike, žena koja je svojim vokalnim sposobnostima obarala sa nogu svetske zvaničnike i muzičke zvezde, Nada Pavlović, vratila se nakon decenije medijskog ćutanja na javnu scenu.

(Visited 385 times, 1 visits today)