My Baby – „Love Dance“ (singl)


 Amsterdamski trio nas uvek iznenadi, jer su drugačiji i originalni. Međutim, taman kada smo mislili da smo navikli na to da nas čeka nešto drugačije, sledi novo iznenađenje u vidu pesme „Love Dance“.Naravno u pitanju je sada već čuveni holandski trio My Baby koji je svojim poslednjim albumom Prehystoric Rythm razbio sve barijere muzike i muzičke uokvirenosti. Album i pesme na njemu, kao i celokupan rad ove grupe je tipičan primer grupe koja je uspela u tome šta je želela da svira, uspela je da nametne svoj stil kao popularan i tražen, ne mareći za standarde i žanrove.

Love Dance“ se može opisati kao plemenski elektro ritual. Kada bi se u prvobitne ljudske zajednice dovela struja i pojačao gruv i ritam dobio bi se ovaj ljubavni ples u baš tom praistorijskim ritmu.
Ovde su prepoznatljive slajd gitare, koje su zaštitni znak njihove muzike, utihnule tj. stavljene u drugi plan u vidu kratkih fraza, ali je pojačan ritam. U prvom planu je visoki i hipnotišući vokal pevačice Kato Van Dijk (Cato Van Dijck). Mnogo toga je sadržano te žanrovski nije moguće odrediti, ali ako bi morali da odredimo, ova pesma je bliža mlađim generacijama, konceptualnim žurkama i klubovima.

Ono što je provereno , to je da njihovi koncerti ljude ne ostavljaju ravnodušnim.

(Visited 85 times, 1 visits today)