Muzika na točkovima 2012: Kandžija, Itch, Ruski Lekari,…


Muzika na točkovima 2012 @ SomborU okviru manifestacije Somborsko leto za mlade i obeležavanja Međunarodnog dana mladih očekuje vas četvrto izdanje Muzike na točkovima, u nedelju 12. avgusta u Somboru.

 

 

 

 

 

 

 

Dobro znani Jelow i Soriso (audio colors) i svestrani mag Shpra (baseline) gruvaće kroz Sombor sa kamiona uz kolonu skejtera, biciklista, roleraša… Veče se nastavlja u open air prostoru „Kabare“ nastupima electro dvojca Delirium, mladih nada benda Itch i hip hopera i borca za parvdu iz Osijeka, Kandžije. Tradicionalno zatvaranje uz drum n bass senzaciju Ruski lekari.

Muzika na točkovima 2012 @ Sombor

Kandžija je hip hoper i borac za pravdu iz Osijeka. Najpre je bio prepoznat kao najbolji freestlyer, a danas opravdano slovi kao najveća nada hip hopa na ovim prostorima. 2009. izašao je prvi album nazvan „Narodnjaci“ za Dallas records i pokupio je sve lovorike kako kritike tako i publike na celom Balkanu. Nastupa zajedno sa svojim bendom „Gole žene“ ili sa svojim soundsystemom „Zlatne žice“. Poznat po eklektičnom zvuku, posebnom stilu kojeg ponajviše čine iskreni stihovi po kojima je najviše prepoznatljiv. Novi album nazvan „Koktel od rakije“ izašao je sredinom 2011. i radi se o konceptualnom albumu, što je prvi put u ovoj vrsti muzike na ovim prostorima, te je drugačije od svega što ste dosad čuli od hip hopera, a uz to i puno storytellinga naravno bez kompromisa ni ti štednje ikoga… zato šta se čeka? Uzmite jedan Kokteel.

Itch je beogradski bend osnovan 2010. godine. Glavna ideja benda je bila mešanje raznih muzičkih pravaca. Njih četvoro imaju različite muzičke ukuse, ali ih jedno objedinjuje, a to je strast i ljubav prema muzici i ambicija da se pruži nešto novo publici. Njihov prvi album je gotov i uskoro će biti objavljen dok se materijal za drugi polako priprema.

Ruski Lekari su stari somborski drum n bass dvojac koji radi 5 godina i svoje drum n bass setove prati uvek poznatim performansom Alternativnog Lečenja! Mc Chakka, dolazi iz Bačkog Monoštora a Dj Djukams čak iz daleke Moskve. Po završetku Univerziteta Lomonosov Djukams se vraća sa najkvalitetnijim matricama koje je u Rusiji krao po radnjama, siromašniji nego ikad. Tek po povratku u Jugoslaviju kupuje bas gitaru i počinje da pravi matrice. Nagomilani materijal je trebao vokalnu podršku jer samo takva muzika može da napravi bilo kakav komercijalni uspeh, Djukams sebe proglasava DJ-om i u svoj jednočlani tim poziva Mc Chakku koji je već tada cepao po staroj Jugi i dijaspori i pravio veoma posećene svatovske i isto tako klubske zabave. Pošto je Chakka voleo sve mlade ljude a pogotovo Ruse, odmah se hvata sa Djukams-om u finansiranje projekta nazvanog www.ruski-lekari.org koji je privukao male iz celoga sveta da razmenjuje suvo bilje i herbarijume preko interneta MSN messengerom. Pošto je prvi novac uleteo na žiro račune Chakka i Djukams odlaze na studije koje Djuka završava ali Chakka bogami i ne. Posle ogromne slave dvojac tone u alkoholizam i poroke iz kojih ne izlaze puna dva meseca. Mnoge su kontraverze oko studija poterale Chakku nazad na selo, Djukamsa u brak, Kamlija na prekookeanski brod da masira mlohave žene a o Mrndi se nije čulo ništa od kako je iz Subotice otišao kući (sa Anđelima na vrh neba igra karte preferanc i ajnc). Ali čak ni to nije zaustavilo ova dva muzičara i evo ih sada direktno tu pred vama za tako malo para! Novi album „Tri put Khmeri, jednom seci“ je već odavno u dućanima tako da će biti kažnjivo ko ga ne bude imao kod sebe i to na najgrđoj piratskoj verziji kojom će dominirati neukus i nepoštovanje ljudskih prava. Dođite da se još malo zajebavamo!!!

Pogledajte video sa prošlogodišnjeg događaja.

(Visited 80 times, 1 visits today)