Muzička industrija organizuje dan tišine u čast Džordža Flojda


U utorak, muzička industrija planira “dan pomračenja” u čast ubijenog Džordža Flojda (George Floyd) i protesta koji se prostiru širom Amerike.

Demonstracije će označiti da će se najveće muzičke kompanije, značajan deo industrije vredan 19 milijardi dolara, potpuno zaustaviti. Koncertna agencija Live Nation isključiće svoje operacije i zatvoriti kancelarije na jedan dan; radio emisije se neće emitovati; MTV, VH1, Comedy Central i drugi kanali u vlasništvu ViacomCBS kompanije biće zatamnjeni. Spotify će dodati 8 minuta i 46 sekundi tišine odabranim plejlistama i podkastima – period vremena koji je policajac klečeći proveo na vratu Flojda.

Glavne osobe koje stoje iza inicijative su direktorica marketinga iz Atlantic Recordsa Džamila Tomas (Jamila Thomas) i menadžerka muzičke kompanije Platoon, Brajana Agimejang (Brianna Agyemang), a demonstracije se promovišu kroz hashtag #TheShowMustBePaused, koji je zatim deljen od strane mnogih umetnika kao što su Bili Ajliš (Billie Eilish), the Rolling Stones, producent Kvinsi Džouns (Quincy Jones) i hip-hop radio host DJ Ebro. 

(Visited 8 times, 1 visits today)