Music Is A Universal Language – dokumentarni muzički film Miloša Drobnjakovića na DORF festivalu


Music Is A Universal LangugageNa ovogodišnjem, osmom festivalu dokumentarnog rok filma – DORF, u Vinkovcima, u subotu, 8. marta, biće emitovan dokumentarni muzički film Music Is A Universal Language.

Kratki dokumentarni muzički film Music Is A Universal Language nesvakidašnja je priča o regionalnoj muzičkoj i kantautorskoj sceni koja se, potpuno lišena medijske pažnje, samoniklo razvila u zemljama bivše jugoslovenske države, naročito u Srbiji i Hrvatskoj. Film je izuzetno zanimljiv zato što ove autore i bendove upoznajemo iz perspektive Edija Kunija (Eddie Cooney), muzičkog publiciste iz Velike Britanije. Osim njegovih upečatljivih imagoloških utisaka, film donosi žive snimke kantautora Ivana Škrabea, (Izmene vremena), kao i muziku bendova Prkos Drumski i Olovni Ples. Svi akteri ovog filma deo su većeg muzičkog i pesničkog kolektiva poznatog pod imenom Novi Odmetnici.

Music Is A Universal Language je kulturološka i sociološka studija o odgovoru poezije i muzike na versku i nacionalnu mržnju u zemljama koje su i danas teško pogođene građanskim ratom iz devedesetih, i ujedno topla priča o jednom neobičnom prijateljstvu regionalnih umetnika koji jesu poznavali granice, ali ih nisu priznavali.

Music Is A Universal Language svojevrsni je nastavak kratkog filma New Outlaws, The Movie.

Reditelj filma je Miloš Drobnjaković, a produkciju potpisuje Niobids Production, u saradnji s Kreativnim centrom Vigvam, Gradom Novim Sadom i Kulturnim centrom Novog Sada.

„New Outlaws, The Movie“ from Niobids Production on Vimeo.

(Visited 140 times, 1 visits today)