Mumford & Sons bojkotovali festival zbog visoke stope seksualnog nasilja


Mumford & SonsMumford & Sons su bojkotovali festival u Švedskoj, gde je policija preko vikenda dobila čak 17 poziva od žena koje su pretrpele seksualno nasilje. Ovaj grozni izveštaj dolazi sa Bravalla festivala u Švedskoj gde su Mumford & Sons bili hedlajneri pored Meklmora (Macklemore) & Rajana Luisa (Ryan Lewis), Viz Kalife (Wiz Khalif) i Tired Lion-a.Švedska policija trenutno istražuje 5 slučaja silovanja i ostalih 12 vezanih za seksualno nasilje na festivalu. Kako je poznato sve osobe su bile maloletne, a tri su mlađe od 15 godina, prenosi magazin Triple J.

Na svojoj Fejsbuk stranici Mumford & Sons su iskazali podršku prema žrtvama nasilja i naveli sledeće: „Mi smo zgranuti ovim gnusnim izveštajem i obećavamo da nećemo nastupiti na festivalu dok se policija i organizatori ne pozabave u ovoj meri velikom stopom prijavljenog seksualnog nasilja.“

Švedska pop pevačica, Zara Larson (Zara Larsson) koja je bila među hedlajnerima, takođe je iznela svoje mišljenje o ovom događaju na Bravalla festivalu: „Nadam se da će osoba koja je silovala devojku u publici goreti u paklu.“

Zabrinjavajuće je to što je seksualno nasilje takođe prijavljena na još jednom festivalu u Švedskoj. Na Putte i Parken festivalu gde je tokom istog vikenda (od 30. juna do 2. jula) policija primila 35 dojava o napadu mlađeg čoveka na ženske posetioce, gde je najmlađa prisutna imala svega 12 godina.

Policija je navodno identifikovala 7 muškaraca osumnjičenih za napade na festivalima, a premijer Švedske, Stefan Lofven je opisao događaje na festivalima kao potpuno neprihvatljive i najavio da će zakon o sekusalnom zlostavljanju u Švedskoj biti pooštren.

(Visited 216 times, 1 visits today)