Multietnička atrakcija predgrupa Partibrejkersima


Multietnička atrakcijaMultietnička atrakcija, alternativni duo, biće predgrupa na koncertu legendarnih Partibrejkersa 3. marta u beogradskoj Hali sportova, na proslavi 30 godina postojanja, uz podršku Jelen Piva.

„Nastup ispred Partibrejkersa je stvarno velika čast“. kažu bubnjar i pevač Osman Ahmed, kao i basista Demir Ahmetović.

„Sigurno možemo da pružimo energetski, vizuelni i naravno muzički doprinos, i da na najbolji način zagrejemo atmosferu pred koncert Partibrejkersa i proslavu njihovih jubilarnih 30 godina, a da poverenje koje su nam lično ukazali ispunimo kako valja i naravno sa uživanjem“, ističe Ahmed.

Od strane kritičara internet časopisa Popboks izabrani su za najbolji novi bend 2008. godine. Zatim naredne godine osvajaju prvo mesto na „Art & Music“ festivalu neafirmisanih izvođača u Puli. Prvi album „Multietnička atrakcija“ izdaju 2010. godine, sa kojeg se izdvaja pesma „Minijaturna građevina“ koja se pojavljuje na CD ediciji „Nova srpska scena“.

O značaju Partibrejkersa za Multietničku atrakciju, Ahmed kaže: „Naravno da su, uz još neke bendove, Partibrejkersi zaslužni za naše muzičko odrastanje i kreiranje nekih smernica i našeg samog muzičkog ukusa, koji danas svesno iznosimo u nekom našem obliku i želimo da ga na što bolji način prezentujemo“.

„Ovaj događaj nas je inspirisao da damo sve od sebe. Tako da očekujemo vrlo živ, energičan i pre svega muzički zabavan nastup Atrakcije. Poverenje koje su nam ukazali Partibrejkers daje nam jednu veliku potvrdu nekog našeg zalaganja, pa tako i taj nastup sigurno će nam dati novu energiju za dalji rad i još čvršću veru u ideju koju želimo da izguramo do kraja i dostignemo željeni cilj“, kaže Ahmed.

Nastupi Multietničke atrakcije uvek su drugačiji, nose neki svoj pečat podstaknut emocijom koja vlada i provlači se u tom trenutku, a svoj izraz opisiju kao „progresivni rokenrol“.

Uporedo sa koncertnim aktivnostima bend radi na drugom albumu, koji se privodi kraju i trebalo bi da se pojavi do leta 2012. godine.

„Koliko će biti blizak prvencu? Hoće što se tiče energije i nekog našeg sada već prepoznatljivog zvuka uz poigravanje i eksperimentisanje raznim muzičkim formama,a u svemu tome nesebično će nam pomoći i neki gosti koji će sve to učiniti zanimljivijim tako da verujem da ćemo otići bar mali korak dalje u usavršavanju našeg muzičkog stvaralaštva“.

(Visited 75 times, 1 visits today)