Mudhoney se vraćaju u Zagreb


U subotu 24. novembra u zagrebačkoj Močvari, koncert će održati legendarni grandž sastav MudhoneyOvo će biti treći put da nastupaju u Zagrebu, a povod je turneja na kojoj promovišu svoj najsvežiji album Digital Garbage, a ujedno proslavljaju i 30 godina postojanja. 

Mudhoney su osnovani 1988. godine u Sijetlu, a iste godine objavljuju EP izdanje Superfuzz Bigmuff za tada malu etiketu Sub Pop. Naredne godine snimaju svoj debitantski dugosvirajući album jednostavno nazvan MudhoneyBend kreće na turneju po Americi i Engleskoj, a 1991. stiže i drugi album Every Good Boy Deserves Fudge i postaje instant klasik. U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su deset studijskih izdanja, a za sada poslednja je ploča Digital Garbage objavljena ove godine.

Iako postoje već 30 godina, muzika im nikako nije dosadila. U poslednjih nekoliko godina svirali su svetsku turneju od Japana i Australije, preko Evrope do Severne i Južne AmerikeTokom 2014. snimili su čak dva živa albuma: Live at Third Man Records u Nešvilu, na poziv i za izdavačku kuću jednog od poznatijih ljubitelja benda, Džeka Vajta, dok je On Top! KEXP Presents Mudhoney Live on Top of the Space Needle odsviran na poziv legendarne radio stanice KEXP na vrhu tornja koji je i simbol Sijetla, a sve glasnije se pominje i novi album. Povrh svega za Record Store Day 2014. objavljuju split singl sa najvećim legendama garažnog roka – bendom The Sonics.

Mudhoney nastupaju u sastavu Mark Arm (vokal), Steve Turner (gitara), Dan Peters (bubnjar) i Guy Maddison (bas gitara).

Kao predgrupe, najavljeni su češki bend Please The Trees i lokalna podrška dno.

Ulaznice po ceni od 120 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13), na ulazu će biti 150 kuna, a dostupne su i preko njihovih web shopova.

(Visited 68 times, 1 visits today)