Mother’s Cake premijerno u Beogradu


U utorak 10. aprila u prostoru beogradske Atom Akademije premijerni nastup u Srbiji održaće austrijski sastav Mother’s Cake.

Mother’s Cake je psych/prog bend osnovan 2008. godine u malom mestu u tirolskim Alpima. Na njihov muzički izražaj najviše su uticali izvođači kao što su Mars Volta, Red Hot Chili Pepper, Led Zeppelin i Bootsy Collins.

Godine 2010. pobedili su na Local Heros takmičenju demo bendova u Austriji, što im je donelo mogućnost nastupa na završnom takmičenju u Mađarskoj gde su učestvovali mnogi evropski bendovi na kojem je sastav Mother’s Cake osvojio drugo mesto.

Debitantski album Creation’s Finest objavili su 2012. godine, a godinu dana kasnije dobili su “Best Newcomer Award” u Austriji. Tri godine kasnije usledila je nova ploča Love The Filth, a između ova dva studijska izdanja, 2014. su predstavili live album Off The Beaten Track. Upoređujući ih sa bendovima kao što su Mars Volta, Jane’s Addiction i Led Zeppelin, ove ploče su utemeljile put onome što predstavlja njihovo najbolje izdanje u karijeri No Rhyme No Reason.

Mother’s Cake su se, takođe, etablirali kao fenomenalna koncertna atrakcija. Njihove solo turneje po Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj, kao i koncerti na kojima su se pojavljivali kao predgrupe bendovima kao što su AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, Anathema, Pentagram i Omar Rodriguez Lopez Group, mnoge su uverili u sirovu i ogromnu energiju koju trio poseduje, a koju su uspeli da prenesu na publiku na jednom kolektivnom nivou.

Trio čine glavni vokal i gitarista Iv Krizmer (Yves Krismer), basista Benedikt Trenkvalder (Benedikt Trenkwalder) i bubnjar Jan Haussels.

Ulaznice se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 600 dinara na prodajnim mestima Eventim Serbia, GIGS TIX-a, DD Tickets-a, kafeu Zbornica (Skender Begova 53b), FELIX Shop, TC Sremska, (II sprat, radno vreme: 12 – 20h), kao i u klubu Atom Akademija. Cena karata na dan koncerta iznosiće 700 dinara.

(Visited 66 times, 1 visits today)