Morisi u Beogradu!


Morrissey @ Belexpocentar, BeogradVelikan britanske muzike Morisi(Morrissey) održaće koncert u sredu 10. decembra u beogradskoj hali Belexpocentar u okviru jesenjeg Belgrade Calling serijala! Svoj prvi koncert u Beogradu, Morisi je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao regionalnoj „Avalon produkciji“ sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom u „nekoj manjoj dvorani od uobičajenih sportskih arena“.

Popularni „Moz“ tako će neplanirano produžiti aktuelnu turneju „World Peace Is None of Your Bussiness“ nazvanu po istoimenom albumu objavljenom u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma. Ograničen broj ulaznica za ovaj koncert po cenama od 2900 za Parter, 3990 za Fan pit i 3990 dinara za VIP parter, u prodaji je na svim prodajnim mestima Eventima.

Novi album ujedno je i deseti studijski po redu otkako je Morisi napustio legendarnu grupu The Smiths sa kojom je snimio četiri kultna albuma, zbog kojeg ih mnogi pozivaju da se okupe radi ulaska u Rokenrol dvoranu slavnih. U čast novog albuma, jedan od najuticajnijih muzičkih časopisa „New Musical Express“ objavio je specijalni broj posvećen isključivo Morisiju, dok je magazin „Music Week“ u nedelji objave aktuelnog albuma promenio svoje ime u „Morrissey Week“! Istoimeni singl „World Peace Is None of Your Bussiness“ objavljen je još u maju, praćen sa spotom u kojem umesto muzike, Morrissey recituje stihove kritički nastrojene prema današnjem društvenom uređenju sveta, dok pored njegovog klavira stoji Nensi Sinatra (Nancy Sinatra). I najave naredna dva singla bili su kraći klipovi u kojima bez muzike Moz recituje stihove, a u poslednjem „Earth Is The Loneliest Planet“ na krovu zgrade „Capitol Records“ stoji pored gotovo neprepoznatljive Pamele Anderson. Pre samo dve godine, Morisi je najavio kako namerava da se posle 55. godine povuče sa scene, kako bi „sačuvao dostojanstvo“, a budući da je rođen 1959. godine, svetska javnost se još uvek pita da li je ovo i njegova poslednja turneja. Ove godine je potvrdio da se lečio od raka, ali da je uspešno otklonio problematično tkivo, te da ne brine previše: „Odmaraću se kad umrem“. Jedna od najtraženijih muzičkih knjiga u poslednjih godinu dana je Morisijeva „Autobiografija“, za koju kritičari tvrde da je najbolje napisana autobiografija još od Bob Dilanovih „Hronika“.

(Visited 78 times, 1 visits today)